Sopp på penis

Spørsmål

Hei!

Jeg er en 31 år gammel mann som sliter med sopp på penis. Dette setter seg under forhuden, ikke på penishodet. Dette klør noe vanvittig! Jeg har vært hos legen en rekke ganger med problemet og får bare tips om å vaske med lunket vann i dusjen og legge på daktakort. Idag har jeg fått sår i begge munnvikene, hatt det et par dager, men er på sjøen og her er det veldig tørr luft, så kan skyldes dette. Men jeg begynner å mistenke nedsatt immunforsvar. Hvordan kan jeg løse problemet med sopp? Daktakort, lamisil og canesten er utprøvd, men kommer tilbake etter en stund. Hva tror du dette skyldes? Hvordan kan jeg vite om jeg har nedsatt immunforsvar? Og bør jeg bytte fastlege som ikke gir meg mer undersøkelse enn dette?

Tilleggsinfo: Er ikke i et fast forhold, har hatt en del ubeskyttet sex, men kun testet meg for klamydia. Noen tester rundt kjønnsykdommer jeg burde testet pga dette? Huden forhuden blir rød, klør, men svir ikke.

Mvh

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. I første omgang bør man vel avklare årsaken til plagene dine sikrere. For å si at det er en soppinfeksjon bør man da ha tatt en sopprøve som bekrefter dette. Det finnes også en lang rekke hudsykdommer som seboreisk eksem, eksem, lichen sclerosus og psoriasis som kan gi kronisk og tilbakevendende plager med kløe og utslett under forhuden. Hvis det er svie i utslettet eller blemmer bør man vurdere herpes. Lavt immunforsvar er ikke en vanlig årsak til slike symptomer.

2. Jeg vil tilråde deg at du lar en hudlege undersøke deg enste gang du ikke er på sjøen, og har utslettet. Ta gjerne bilde av det så du har det også å kan vise frem. Istedenfor å symptomatisk behandle dette videre med ulike kortisonkremer og soppdrepende midler har man da mulighet å ta en sopprøve, herpes prøve og evt. hudprøve / lappetesting mot allergier ved behov.

Klarer ikke å gi deg sikrere svar enn over, men håper dette var noen råd på veien som er til nytte. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn