Skabb

Spørsmål

Hei. Jeg fikk påvist skabb og tok to behandlinger med Nix, med en ukes mellomrom slik jeg fikk anbefalt. Kløen og utslettet forsvant raskt og var borte i ca to uker. Da kom kløen tilbake. Jeg har ikke fått noen typiske «trådlignende» utslett på hender osv, som jeg hadde før behandling. Kun en liten «kul» i hånden som kan minne noe om utslettet. Det er veldig lite sannsynlig at jeg er smittet på nytt og jeg var nøyaktig med begge behandlingene. Derfor lurer jeg på om skabben kanskje ikke er borte? Eller er det vanlig at kløen kommer tilbake to uker etter behandling? Anbefaler du at jeg gjennomgår en ny behandling?

Kvinne 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg ville avventet ny behandling. Kløen kan sitte litt i etter endt behandling selv om skabben er borte. Det typiske trådlignende utslettet er borte og det er et godt tegn. Dersom kløen øker på i intensitet bør dette naturligvis revurderes 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-