Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Mollusker hos barn

Spørsmål

Jeg har en datter på 4 år som ellers er frisk. For ca 10 måneder siden fikk hun tre mollusker på magen. De siste månedene har det kommet ca 20 mollusker på lår og legger. De klør i startfasen. De siste dager har hun fått fire mollusker i kinnene. Jeg har vært til lege som ba meg smøre Klorhexidin og Brulidine på betente mollusker. Jeg lurer på om det er mer som bør gjøres, og om jeg bør gå til en annen lege. Finnes det kremer på resept eller uten resept som kan prøves? Hun vil nok ikke samarbeide hvis de skal fjernes mekanisk uten narkose.

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. Mollusker er et helt ufarlig virus i huden. Det er helt harmløst og vanlig hos veldig mange barn. Du kan lese mer om mollusker på linken under:

https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-mollusker.html

2. Mollusker i seg selv trenger ingen behandling. De forsvinner i løpet av 6-24 måneder.

3. Hovedproblem med mollusker er at enkelte får kløe og eksem i områdene. Det kan behandles med en mild kortisonkrem en periode, og fuktighetskrem fast. Hydrokortison er et reseptfritt alternativ. De med atopisk eksem er mer utsatt.

4. Hvis man finner grunn til å behandle mollusker kan dette gjøres med ulike metoder. Mest brukt er frysing, skraping eller en oppløsning som heter canthacure. Behandlingen gjøres med lokalbedøvende krem. Generelt gir all behandling noe ubehag, større risiko for å etterlate merker og er ikke medisinsk påkrevd.

Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-