Kløe og seboreisk eksem

Spørsmål

Problemet mitt er at jeg klør noe så vannvittig i,hode bunnen,nakken,bak ørene,på skulderene,brystet, pannen og øyebrynene. Det som skjer er at jeg får noe som ligner på myggstikk/nelle både store og små. Enkelte går over og blir til kviser.Har vært hos legen og tatt full allergi-test,pluss div. kurer mot skabb og lignene etter mistanke om at det kunne være noe sånt. Allergitesten slå litt ut på nikkel og reker. Han mente at det gjerne kunne være seboreisk eksem, men etter min forståelse minner ikke sumptomene min på det. Jeg fikk en sjampo mot seboreisk eksem og fikk besjed om å smøre meg med fuktighetskrem men det har ikke hjulpet. Bruker også milde såper og vaskemidler.Håper du kan hjelpe meg. Hilsen en kløende mann Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Min første innskytelse var at dette må være seboreisk eksem. Imidlertid kan jeg ikke si dette sikkert uten å ha undersøkt deg selv. Om vinteren kan seboreisk eksem blomstre opp fordi huden blir tørr av den tørre inneluften som kommer ved sterk fyring.

Prøv å bruke dusjoljer istedetfor såpe og sjampo i dusjen, du må fortsatt smøre deg med fuktighetskrem. Hvis ikke sjampo mot seboreisk eksem hjelper eller plagene blir langvarige og/eller plagsomme bør du bli undersøkt av en hudlege.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-