Hudproblemer

Spørsmål

Hatt Rosen i ca. 10 år, 9 ganger sist år. Brukte ca. 250 tabletter Apocillin 1 g. Store mageproblemer av tab. Har eksem på beina i lysken og på albuene. Sprekker ofte på fotbladet og bruker krem bl.a. Dermovat. Etterhvert slitsomt med disse "malariaanfallene" Leggen blir rød og varm. Opphold på Gran Canaria for 2 år siden, all eksem (?) borte i flere måneder etterpå - ingen Rosen. Må jeg emigrere til Syden ?

Mann, 67 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Du er altså to forskjellige sykdommer du snakker om her:
1) Rosen, som en en infeksjon pga bakterier, i hud og underhud
2) Eksem, som ikke skyldes bakterier, men bl.a. immunologiske forhold og ofte ubalanser i omega 3/omega 6-balansen i kroppen.

Det kan jo også tenkes at du får dine rosen-problemer, pga sprekkene i huden som følge av eksemet, da slike sprekker kan være innfallsport for bakterier. Og da er jo det primære målet å bedre sitt eksem, slik at man ikke får slike innfallsporter for bakterier.

Det er meget vanlig at eksem blir bedre i et klima som man f.eks. har på Gran Canaria.
Om dette betyr at du bør flytte dit, kan jo ikke jeg svare på, da valg av bosted innbærer så svært mange andre vurderinger enn bare de helsemessige.
Finner man ut at ens livskvalitet totalt sett, inklusiv helsen, blir bedre av å bo der enn i Norge, hvilket noen gjør, så er det naturlig å bosette seg der eller annet sted med tilsvarende klima. Evt kan man, dersom man har et ønske om å bli boende i Norge, forsøke å "etterligne" de klimatiske forholdene man har der, ved å se om et forsiktig bruk av solarium hjelper, samt å bruke sjøbad som ofte som forholdene tillater det her i landet, evt ta seg en og annen tur sydover i løpet av vinteren.

Jeg ville ikke unnlate å gjøre et behandlingsforsøk over 3-6 mnd med høydose omega-3 preparat, ca 6-8000 mg daglig, f.eks. Triomar 1000 mg 4 stk morgen og 4 stk kveld.
Dette kan hos en del ha en svært god effekt på eksem.
Dette må taes med tillegg av E-vitamin og C-vitamin i antioxydativ hensikt, for å beskytte disse fine oljene i kroppen, slik at de ikke blir brudt ned i kroppen (oxydert) før de gjør virkningen sin. Ta da f.eks. Bio-E 350 mg ett stk daglig, og Bio-C 750mg 1 morgen og 1 kveld.

Husk også fuktighetskrem i store mengder, hele tiden, dette er det viktigste i eksembehandlingen !

Ønsker deg lykke til, "her eller der" :)

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn