Høy talproduksjon

Spørsmål

Jeg er en 26 år gammel mann, som har slitt med det samme problemet nå i snart 8 året. Jeg har store talgansamlinger (komedoner) på overkroppen og på magen. Det er snakk om 100 talls komedoner som varierer veldig i størrelse. Noen kan jeg klemme og det kommer ut talg, eller en hvit\grå veske. Jeg har vært hos hudlege før, han tok en prøve av dem fordi han var usikker på hva dette var. Jeg fikk en talgreduksjons kur, som gjorde at jeg tørket veldig ut på lepper og på armer (hjalp ikke på at jeg har atopisk eksem, noe som gjorde at jeg avsluttet kuren etter 1 mnd). Er tydelig at jeg har for høy talgproduksjon, da jeg kan klemme ut talg fra porene på nesen nesten daglig.

Jeg har vært hos hudpleier tidligere, der hun stakk hull på flere og klemte ut talget, men de kom bare tilbake senere.
Jeg har latt problemet ligge lenge nå pga. det tar laaaang tid å få time hos en hudlege, så mitt spørsmål er:

Finnes det noen krem som kan åpne porene slik at talget kommer naturlig ut, og normaliserer talgproduksjonen, eller er eneste alternativet å starte på kuren igjen og få en hudpleier til å klemme ut samtlige?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet dit. Du er altså plaget med høy talproduksjon og komedoner på kroppen. Du har tidligere vært hos hudlege, og forsøkte kort en kur som skulle redusere talgproduksjonen. Under denne behandlingen opplevde du forverring at ditt eksem. Du har også vært hos hudpleier som har klemt ut talget. Svarer på spørsmålene dine under.

1. Første spørsmål vil være hva problemet ditt er. Er det en del av akne lidelse med høy talgproduksjon og hudormer, eller en annen hudtilstand som gir slike talgansamlinger. Her vil undersøkelse hos en hudlege igjen være nødvendig for deg.

2. Utifra beskrivelsen din høres det ut som du er kandidat for roaccutan (isotretinoin) behandling. Dette er den mest effektive behandlingen høy talgproduksjon. Det er kanskje en slik kur du har forsøkt tidligere. Det er fullt mulig å forsøke igjen. På bakgrunn av at du har eksem bør man kombinere isotretinoin behandling med god forebygging av ditt eksem.

3. Det finnes flere kremer som kan hjelpe mot uren hud slik som epiduo. Men hvis man har problemet over et større område på kroppen vil man trenge behandling i form av tabletter.

Beste er nok om du oppsøker den hudlege du har kontakt med. Du kan forsøke å ta en telefon siden du har vært der tidligere, og forhøre deg om det er mulig å få en rask time. Isotretinoin bør forskrives av hudlege, og etter en individuell konsultasjon. Du bør også følges med kontroller under behandlingen, spesielt i starten så man unngår noe problem du opplevde sist. Ellers er det flere private tilbud som har kort ventetid til hudlege.

Håper svaret var til hjelp og lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn