Hårtap

Spørsmål

Hårtap og behandling. Er en mann på 39 år, som plages med stadig tynnere lugg og større viker. Har nå begynt med Rogaine Forte 5mg., og lurer på om jeg samtidig kan bruke Propecia pillen ? Vil dette i tilfelle ha økt effekt mot hårtapet ? vil det ha noen uheldige bivirkninger? Er allergisk mot pollen og dyr, og har atopisk eksem, mest på hender. jeg bruker i sommerhalvåret Nasonex spray og Aerius tabletter mot pollen, og Dermovat mot eksem.Merker ikke ubehag ved bruk av Rogaine.
Må jeg til min fastlege for evt. å få utskrevet Propecia piller ?

Mann, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg har blitt bedt om å svare på dette spørsmålet. Det er ikke noe problem å kombinere Rogaine Forte med Propecia.

Det er gjort få studier som viser at man får bedre effekt om man bruker begge samtidig.

Både Propecia og Rogaine Forte virker best mot hårtap på kronen (vertex) og mindre godt på hårtap ved vikene.

I studier er det Propecia som har kommet best ut med ca 70% som får gjenvekst av hår etter 1 år, og noe mer etter 2 år. Det som kanskje gjør Propecia ekstra lovende er at det beskytter mot hårtap.

Hos de som bruker Rogaine Forte er det ca 50% som vil få gjenvekst av hår, men mange har problemer med å huske å spraye det på 2 ganger daglig så kanskje det er derfor effekten også blir noe dårligere.

Propecia koster i Norge ca 4500-500 kr pr år og må søkes på registeringsfritak da det ikke er godkjent i Norge. Fastlegen din kan gjøre dette. Hvis du bor nærme grensen til Sverige kan det lønne seg å få resept og hente det ut der da prisen i Sverige er omtrent halvparten.

Det fleste som tar Propecia har ingen merkbare bivirkninger og det er gjort opp en studie over 5 år som også viser at langtidsbruk er trygt.

Mulig bivirkninger med Propecia er redusert sexlyst, impotens og redusert sædmengde ved utløsning. Mindre enn 2% av de som bruker Propecia vil oppleve dette. Dette er uvanlig og disse bivirkningene går tilbake hvis man slutter med medisinen, og hos ca 60% av de som velger å fortsette med medisinen. Det pågår forøvrig studier der man ser om virkestoffet i Propecia (finasteride) kan beskytte mot prostatakreft og det ville jo vært en positiv bivirkning.

Det går også helt greit å bruke Propecia sammen med de andre medisinene du bruker (Nasonex, Aerius og Dermovat).

Etter at du starter med Propecia kan du forvente så merke effekt etter ca 3 mnd. Hvis man ikke har hatt noen merkbar effekt innen 12 mnd er det tvilsomt at man få noen effekt om man fortsetter. Hvis du slutter med Propecia vil du gradvis miste hår igjen.

Det er altså greit å kombinere disse 2 behandlingene, men det blir opp til deg hvor mye penger du vil invistere i denne behandlingen. Studier viser som sagt at Propecia har noe bedre effekt og behandlingen er lettere å følge.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn