image: Ekstrem kløe i leggene - eksem

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ekstrem kløe i leggene - eksem

Spørsmål

Hei, Jeg har de siste mnd slitt med ekstrem kløe i leggene. Det klør både i huden, men føler også at det klør inni leggene og i muskulaturen/bena. Det er som regel mest ille om kvelden. Jeg har generelt litt sensitiv og tørr hud og bruker alt kroppsprodukter som er tilpasset det. Jeg smører meg hver eneste kveld, men jeg ender alltid opp med at det klør.

Jeg prøver og la være å klø, men kan våkne om natten av at jeg har klødd meg så mye at jeg blør. Nå har jeg også begynt å få merker som minner om eksem.

Har lest litt på nett at det kan være symptomer på flere ting, men ønsker ikke å trekke konklusjoner selv. Og grunnet corona er det noe lengre tid å få time hos fastlege nå, så tenkte å prøve meg her. Mvh Jente som lever et sunt og aktivt liv.

Kvinne 29
Svar

Hei,

Forstår at dette må plage deg!

Du har en uttalt kløe til legger der det nå har utviklet seg utslett. Bildet du har lagt ved viser røde flekker og kloremerker til begge legger. Du skriver i tilleggsinformasjonen at du har atopisk eksem som du var plaget med tidligere.

Jeg synes forandringene til leggene dine passer med eksem og kan være at det er en del av ditt atopiske eksem. Huden til legger er spesielt utsatt for å bli tørre om vinteren. Tørr hud er en trigger til kløe og kloring som etterhvert trigger utvikling av eksem.

Det er viktig å behandle dette aktivt med inflammasjonshemmende kremer slik at du ikke får store sår av kloringen. Aktiv behandling er reseptbelagt. Du bør derfor bestille time hos lege for en vurdering og oppstart av behandling. Legen din vil sannsynligvis kunne gi deg videokonsultasjon.

Frem til timen kan du kjøpe mildison krem på apoteket og smøre en gang daglig til området med utslett. Du bør smøre morgen og kveld med fuktighetskrem. Smøre deg spesielt godt til kvelden og bruk pysj og sokker om kvelden slik at du ikke klorer deg opp.

Bruk av kompresjonsstrømper på dagen kan også kunne hjelpe deg noe.

Håper dette var til noe hjelp for deg. Ønsker deg god bedring.

Lommelegen publiserer aldri bilder fra innsender av spørsmål, bildet øverst er derfor et illustrasjonsbilde: New Africa / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-