Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Eksem og jobb i fjøs

Spørsmål

Jeg har en gutt på 16 år som har vært avløyser i fjøs annenhver helg i 4-5 måneder. Hver jobbehelg får han et eksemlignende utslett på et par av fingrene. Det blir bedre etter noen dager fri. Det ligner på atopisk eksem som han hadde andre steder på kroppen når han var liten. Det jeg lurer på er om det er stor sannsynlighet for at dette kan utvikle seg til noe mer og bli kronisk om han fortsetter i fjøset?

Mann 16
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. 


1. Først bør dere tenke igjennom det er noe i fjøset han kan reagere på. Ofte vil det ikke være snakk om noen allergi, men stoffer som kan irritere huden og gi tørt eksem. De med bakgrunn for atopisk eksem er mer utsatt for det. Ved problemstillingen vil man på en hudlege time også typisk ta en standard lappetest. Det er en sjekk for de vanligste stoffene man kan bli allergisk mot. 


2. Det er vanskelig å gi svar om dette vil fortsette. Jeg synes ihvertfalld et er grunn å sjekke hva som kan være årsaken, og redusere eksponeringen. 


3. Canoderm er en god fuktighetskrem han kan bruke forebyggende. Hvis han får utbrudd med eksem vil en kortisonkrem kunne brukes noen dager. 


Snakk med ham om det er aktuelt å oppsøke en hudlege. Hvis han er mye plaget, ville det vært fint å utrede som nevnt over. 


Håper svaret var til hjelp!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-