Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling av håndeksem

Spørsmål

Jeg fikk håndeksem for sju år siden. Bruker Dermovat og blir litt bedre til tider, men aldri helt fin. Lysbehandling hjelper noe. For en tid siden begynte jeg med Zinzino Balanceoil, en type omega 3. Etter en tid ble eksemet mye værre. Skal jeg slutte med oljen?

Kvinne 68
Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under. 


1. Jeg skjønner du har vært plaget lenge. Oljen du nevner over kjenner jeg ikke. Når eksemet er blitt værre bør du slutte med den. Noen ganger kan man også være allergisk mot innholdsstoffer i slike oljer. Bytt tilbake til fuktighetskremene du har brukt før. Vanlgvis anbefaler vi fuktighetskremer med karbamid og glyserol. 


2. Når du har gått til lysbehandling regner jeg med du har vært hos en hudlege for oppfølging. Anbefaler du følges med regelmessige kontroller. Av tester du trolig har gjort er en lappetest for å utelukke allergi, og et avskrap av huden så man sikker på det ikke er noen soppinfeksjon som gjør det værre. 


3. Nevner at det er kommet en ny medisin mot kronisk håndeksem. Den heter Toctino. Det er kanskje et alternativ for deg, som ofte fungerer godt. Vurdering om du er kandidat for det må gjøres av en hudspesialist. Du kan lese mer om behandling av håndeksem på linken under. 


https://www.oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-h%C3%A5ndeksem.html


Håper svaret var til hjelp! 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-