Atopisk eksem og utslett i underliv

Spørsmål

Jeg har siden jeg vært liten slitt med atopisk eksem på hender. Jeg har nå i flere år hatt eksem på penis, både på penishodet og ellers under forhuden. Jeg har vært til leger, urologer og hudleger med dette i ulike omganger. Jeg prøvde mange kurer med kortison-kremer på både penis og hender. Til slutt så møtte jeg en hudlege som anbefalte faste resepter på Locoid krem og Canoderm fuktighetskrem. Men, til bruk på penis har jeg ikke fått utskrevet faste resepter. Jeg fikk først beskjed om å bruke Dactacort da en lege tenkte det hadde noe med sopp å gjøre først. Brukte dette da jeg hadde «utbrudd» i perioder og det hjalp i omkring et år eller to. Da jeg gjennomførte et kirurgisk inngrep på penis(sting i penisstreng pga trang forhud) så ble urolog bekymret for det hissige eksemutbruddet på penis og sa at jeg skulle slutte med Dactacort og heller bruke Dermovat når utbruddet var så ille som da. I tillegg til dette urinerer jeg hyppig og opplever svie innimellom etter utløsning. Men, den siste måneden har begynt å oppleve svie hele tiden, uten at jeg har onanert eller hatt sex. Det virker heller ikke som kortison kremene har effekt,Det virker også som om denne svien kommer fra «inni penisrøret», så kanskje dette ikke har med eksemen å gjøre. Jeg dro til lege, men de fant ingen infeksjon da de tok urinprøve. Jeg har i tillegg nylig blitt diagnostisert med Fibromyalgi og har lest at mange har problemer med urinrør i sammenheng med det, så er usikker på om dette er relevant med tanke på eksem. 1. Jeg ønsker å vite hva du tenker om hva slags kremer som kan være aktuelle? 2. Om jeg burde besøke hudlege igjen? 3. Om jeg burde fortsette med kortisonkremer? 4. Om hva slags «vanlige» fuktighetskremer jeg kan bruke på penis? ( dette er nemlig aldri blitt anbefalt av noen lege, men jeg tenker at også en fuktighetskrem kan lindre svie og/eller eksem, ikke bare kortison) 5. Jeg er også interessert i om hva du tenker om svien i penis og om dett ekan ha med eksemen å gjøre?

Mann 26

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, 


Takk for spørsmålet ditt. Som du sikkert skjønner er det ikke mulig å gi noen "fasit" svar, men deler noen tanker rundt symptomene du har hatt. Atopisk eksem gir ikke typisk plager med utslett på penis slik du har hatt. Du skriver du har hatt betent forhud / hodet samt trang forhud. En vil da tenke på en veldig vanlig tilstand lichen sclerosus som en mulig årsak. Det er en ufarlig tilstand, men som kan gi langvarige plager. Diagnosen mistenkes ved en undersøkelse av huden, og kan bekreftes på en hudprøve. Hvis du har synlig aktivt utslett i dag tenker jeg en biopsi hos en hudlege er en naturlig undersøkelse for deg. Det er ingen hensikt å ta biopsi hvis huden ser normal ut. Svien du beskriver høres ikke ut som de tkommer fra noen eksem i huden. Hvis denne svien fortsetter bør en urolog sjekke prostata kjertelen, som kan være en kilde til svie. Fibromyalgi er usansynnlig som noen årsak. 


A: Av fuktighetskremer er miniderm og locobase repair gode alternativer på apotek til underliv. 


B: Ved aktivt kløende eksem vil en hudlege gi deg en kortisonkrem slik som locoid eller daktacort, til bruk i 5-10 dager. 


C: Du bør oppsøke en hudlege igjen hvis du har synlig utslett. Det er lurt å la legen se på huden før du behandler den. 


D: Noen ganger kan vi "smøre huden" i underlivet for mye. Som behandling forsøker vi hos noen å holde det helt tørt som behandling, og sove medforhuden tilbake om mulig. 


E: Hvis du må bruke kortisonkrem hyppig i underlivet, vil en hudlege vurdere kortisonfrie kremer som protopic og elidel. 


For hendene dine er det kommet en tablett som heter Toctino mot kronisk håndeksem. Vet ikke om du er kandidat, men det er noen du kan høre med hudlegen om. Håper svaret var til hjelp! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-