Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår som ikke gror

Spørsmål

Hei, jeg kuttet meg på hærlen i sommer(ca midten av august), og såret grodde egentlig aldri, og jeg lurte bare på om det kan ha satt seg betennelse ellr noe i det? Det er ikke ont, men det klør litt smått. Har ingen sykdommerellers.

Mann 20
Svar

Hei,


Takk for ditt spørsmål!


Hvor raskt et sår gror avhenger av flere faktorer. Vi ser typisk at sår som er lokalisert på områder med tynn hud eller mye friksjon fra yttertøy etc., som for eksempel på hælen, kan bruke lang tid på å gro. Det finnes også andre årsaker til at sår gror sakte, blant annet vil pasienter som har sukkersyke, nedsatt blodsirkulasjon eller  hudsykdommer kunne oppleve treg tilheling.

Såret du har på hælen ser ut til å ha lukket seg, men det har etterlatt seg arrvev. Det ser også ut som at huden din er gangske tørr der hvor såret var.  Tegn på betennelse/infeksjon i et sår er typisk økende varme, hevelse, rødme og væske fra såret – kløe er ikke vanlig ved en infeksjon. Ut fra det jeg kan se på bildet mistenker jeg heller ingen infeksjon i området. Det ser litt rødt ut, som kan tyde på at det utsettes for mekanisk stress fra fottøy.

Jeg anbefaler at du smører huden regelmessig med fuktighetskrem, og at du forsøker å behandle såret med Hydrokortison krem (reseptfritt) morgen og kveld i en ukes tid. Ofte vil det kunne lette plagene. Det kan også hjelpe å avlaste såret fra gnaging fra skotøy. 

Dersom du ikke blir bedre, eller om du får noen av overnevnte tegn på infeksjon, kan du ta kontakt med din fastlege for fysisk undersøkelse av hælen. 


God bedring!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-