Hudforandringer

Spørsmål

Hei!

Har to litt større rød prikker på brystet, og en del mindre. De store er ca. 1cm og de mindre er kanskje 1mm eller noe slikt. De har vært der i ca. 2-3 måneder tror jeg.

De er som på bilde vanligvis, men feks når jeg har vært i dusjen blir det rødt rundt også. (Når jeg tørker meg). Når jeg tar hånda hardt og skyver over prikkene blir det også veldig rødt rundt. Rød fargen avtar etter 2-3min, og prikken er igjen. Er også siden det ble så rødt etter å tørket meg i dusjen jeg la først merke til det.

Når jeg klemmer hardt på prikken så blir det hvit rundt, mens prikken forblir rød.

Av symptomer så har jeg ikke merket noe. Det klør ikke, gjør vondt eller noe slikt. Det er altså kun noe jeg ser, men ikke merker.

Har søkt litt rundt og har sett litt rundt betente hårsekker til føflekkkreft. Så har blitt veldig redd for at det skal være føflekkkreft.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Jeg klarer ikke gi sikre svar men deler litt tanker rundt problemet under.

1. De fleste prikker slik du beskriver er ufarlige. Sannsynlige årsaker vil være et dermatofibrom (kul som kan etterfølge et insektsbitt), irritert utstående føflekk eller cherry angiomer. Spider nevus er sprengte blodkar. De ses som en rød prikk. Hvis du trykker på den forsvinner den helt. Hvis du har hatt noen rift i huden kan man i dette området også få et fortykket arr.

2. Det er ikke mulig å vurdere fra et bilde. Du bør la din fastlege se på dem.

3. Generelt anser vi det som et «godartet» tegn hvis man får to helt like hudforandringer på separate plasser på kroppen.

Så hva bør du gjøre?
Bør ses en av en lege, men lav mistanke om føflekkreft.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn