Hårtap etter skade

Spørsmål

Hei,

For snart 2 måneder siden fikk jeg en meget tung gjenstand i hodet når jeg var på reise. Jeg ble sendt til sykehuset og fikk scan. Alt var i orden så de ga meg smertestillende og noe for å dempe hevingene i hodet. Det var kun en stor kul og en liten blødning. Ca 1,5 måned etter har det gjort litt vondt når jeg har tatt på hodet. Dette har gått over nå. I går oppdaget jeg plutselig at jeg har mistet en del hår i samme område som jeg slo meg. Se vedlagt bilde. Ser at det er litt rødt og mistenker at det kan være slaget som har ødelagt hårsekkene? Er det mulig at et slag utløser alopecia areata, eller kan det være en annen årsak?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Svarer på det punktvis under.

1. På første spørsmål om årsak. Et slag i seg selv kan føre til en midlertidig reduksjon av hårvekst i området. Hvis det blir et arr vil man kunne ha permanent hårtap her, men det vil stort sett da være begrenset til et lite område rundt arret. Alopecia areata kan tilsvarende noen ganger trigges av en skade på huden. En får da en helt hårløs flekk i området. Hvis hårtapet kom plutselig 1.5 måned etter skaden, vil AA være en sannsynlig årsak.

2. Jeg synes du kun skal se an dette. Du kan evt. ta på litt minoxidil (recrea forte) fra apotek som kan ha en viss effekt i å stimulere hårvekst.

Skulle hårtapet tilta, eller det tilkomme andre flekker vil vi som hudleger vurdere å sette en liten sprøyte med kortison (kenacort). Det kan hjelpe til å stimulere gjenvekst av hårene her.

Håper svaret var til hjelp!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn