Dyr kvisebehandling

Spørsmål

Heisann
Jeg har et spørsmål om eventuell støtte ved fjerning/redusering av arr. Jeg har acnearr på ryggen. Veldig mange og veldig store. Det er en stor plage, og de er så skjemmende at jeg føler meg svært lite vel med å gå i bar overkropp om sommeren. Jeg søkte litt på nettet, og fant ut at krystallsliping eller fraxel-laser var de to beste alternativene, med mindre man vil gå mer "drastisk" til verks og benytte seg av plastisk kirurgi. Jeg oppsøkte en laserklinikk, og spurte dem om behandlingsmuligheter og pris. De anbefalte fraxel-laser med 6-8 behandlinger, hvor hver behandling ville koste rundt 6.000-7.500 kr - noe som da i verste fall vil si opp i mot 60.000 kr til sammen! Er det mulig å få noe stalig støtte til en slik behandlingsmetode? Hvis ja, hva må jeg da foreta meg? Har dere eventuelt noen andre forslag til behandlingsmetoder? Det er jo slik at man bortimot må ta opp lån for å klare en slik full behandling. Jeg overdriver ikke når jeg sier at arrene er store, flere av dem er langt mørkere enn resten av huden og det ser rett og slett helt j*vlig ut...
På forhånd takk for svar.

Mann 26 år

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Det finnes dessverre ikke noen refusjonsordning for behandling av aknearr med laserbehandling. Arr etter kviser er vanskelig å behandle. Fraksjonerte lasere, som du har fått anbefalt, er trolig en av de beste behandlingene som finnes på markedet. Det fjerner ikke arrene helt, men kan gjøre det langt bedre. Bakgrunnen for at denne behandlingen er så dyr er at maskinen er svært kostbar, og hver behandling koster mye i forbruksmateriell. Krystallsliping er en langt mindre effektiv behandling. Plastisk kirurgi kan være en mulighet, men ikke hvis man har utbredte arrforandringer. Dette kan vurderes ved å se på huden din.
Det er en fordel om du oppsøker en klinikk som har fraxel drevet av hudleger. Hudlege Langeland i Oslo har en fraxel, hvis du tenker på slik behandling. Med realistiske forventninger tror jeg man kan bli fornøyd med laserbehandling. Det vil ikke fjerne alle arrene, men gjør dem langt bedre.

Hvis du ønsker en billigere behandling kan en hudlege være til hjelp. Vi setter ofte en sprøyte med kortison etter en lett frysebehandling i opphøyde store arr. Man trenger gjentatte behandlinger. Dette gjør arrene flatere og avglattede. Det kan ha god effekt hos mange, og koster kun en vanlig legetime. Hvis fraxel blir for dyrt synes jeg du bør henvises til en hudlege for vurdering av en slik behandling. Fraxel og kortisoninjeksjoner kan kombineres som behandling for å få et optimalt resultat.

Arr er jo resultatet av tidligere kviser i huden. Hvis du fortsetter å få kviser er det viktig at du oppsøker lege slik at du får behandling tidlig.

Håper svaret var til hjelp for deg. Håper du får god hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-