Cyster og arrvev etter operasjon

Spørsmål

Hei. Dame på 45 år, ingen barn. Tar medisin mot høyt blodtrykk.Har fibromyalgi og en skulderskade; så jeg er alltid hoven og har vondt i muskulaturen på høyre rygg/nakke/ skulder/overarm/albu. I perioder opplever jeg også kalde fingre og prikking i høyre hånd. For 4 år siden fjernet jeg en stor godartet bindevevsknute i høyre bryst. Etter en stund oppdaget jeg nye kuler i samme bryst..ble henvist til mammografi og ultralyd. Viste seg da å være godartet cyster. For et par dager siden sjekket jeg mine bryster..da kjente jeg i høyre bryst en slags "geleaktig" kul som beveget seg under operasjonsarret. Ikke vondt,men av og til ømt i arret. Regner med når dem fjernet bindevevsknuten at der ble et "tomrom" og kanskje det dannes arrvev. Ingen annen forandring i brystet så jeg lurer på om det er cyster /arrvev som har oppstått? I vår familie er det ingen som har hatt brystkreft.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke uvanlig at cyster i brystet kan gjenoppstå, og under operasjonsarr overalt på kroppen kan det også oppstå væskeoppfylninger. Det er positivt at du beskriver kulen som gele (tolker det som bløt) og bevegelig. Som regel vil slike kuler være godartede. Men dette kan ikke sies sikkert bare på bakgrunn av det du forteller, og jeg anbefaler sterkt at du tar kontakt med fastlegen din, som kan undersøke og gjøre en vurdering, eller ev. henvise videre til endokrin-kirurg hvis han/hun mener det nødvendig.

Med vennlig hilsen,

Ivan Brox

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-