Arr etter kviser

Spørsmål

Hei. Jeg fikk et kviseutslett med verst tenkelig scenario med alvorlig betennelse for en stund tilbake, som ble til fult av skorper i ansiktet mitt, som holdt på å øddelegge meg totalt. Det endte med at jeg oppsøkte hudlegespesialist og ble satt på roaccutan. Medisinen funket og alt gikk som det skulle, er rundt 7-8 måneder siden jeg sluttet å bruke det.

Jeg har en god del stygge arr etter dette på begge sidene av kinnet, og dette gjør ikke livet enkelt. Jeg blir deprimert av å tenke på at det tar lang tid før det forsvinner, og gleder meg slettes ikke til sommeren da jeg ikke kan dekke meg til...

Så jeg lurte på om man kan ta laseroperasjon eller noe slikt, for å bedre arrene? Husker jeg rett så leste jeg at man ikke skulle ta laserbehandlingen etter man hadde gått på roaccutan i en viss tid?

Finnes det noe som kan hjelpe, eller må jeg bare ta meg tid til å la arrene forsvinne? Sliter med tunge tanker, selv om jeg prøver så godt jeg kan..Relevante sykdommer/medisiner: Roaccutane

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet ditt. Akne arr kan være vanskelig å behandle. Det er riktig som du skriver at man må vente en periode etter Roaccutan før man får laserbehandling. Den generelle anbefalingen er at man minst venter 1 år etter avsluttet behandling. Moderne laserbehandling kan gjøre akne arr bedre. Det er viktig å forstå at man her snakker om å gjøre arrene bedre, og ikke å fjerne de helt. Hvis man tror det vil man bli skuffet. De nyeste laserne er såkalte fraksjonerte lasere. Det inkluderer Fraxel, Mosaic laser og nye fraksjonerte CO2 lasere. De sender ut millioner med mikroskopiske punkter Fraksjonerte lasere varmer opp huden i mikrometer store punkter. Lyset stimulerer nydannelse av nytt bindevev i lærhuden og kan gjøre arr mindre synlige. Denne behandlingen tilbys kun i det private helsevesenet per i dag. Det vil si at man må betale for behandlingen selv. En behandling koster vanligvis 4-6.000 kroner, og man trenger ofte flere behandlinger. Det er fordelaktig å oppsøke en klinikk drevet av spesialister. Da kombineres ofte laserbehandling med andre modaliteter som injeksjon av kortison og kremer. Man kan også bleke arr med fargelaser. Hva som er aktuelt i hvert enkelt tilfelle avhenger av hvordan arrene ser ut (opphøyde eller ikke). Med realistiske forventninger kan man bli fornøyd.

Hvis du vurderer laserbehandling bør du oppsøke en seriøs klinikk drevet av lege for en vurderingstime. Her vil du få mer informasjon om behandlingen og en individuell vurdering. Det kan godt være at billigere alternativer som injeksjon av kortison og evt. fargelaser kan være tilstrekkelig for å oppnå et resultat du blir fornøyd med. Dette vil du få informasjon om ved konsultasjon.

Håper svaret var til hjelp. Ønsker deg lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn