Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Tolking av svar på stoffskifteblodprøver

Spørsmål

Hei! Jeg er en dame på 68 år, og som har hatt lavt stoffskifte og medisinert for dette i over 20 år! Har også fjernet halve skj.br.kjertel. Ved mine forrige prøver, synes jeg svarene er vanskelige å tyde, men legen sier at alt er bra!? Sender over lab.svarene fra juni! Takker for svar😊

Kvinne 68
Svar

Hei,


Prøvesvarene dine ser generelt greie ut, men din TSH er litt lav med en litt forhøyet T4. Det kan bety at dosen din med Levaxin bør justeres ned litt.  Så lenge du føler deg bra er ikke dette et problem akkurat nå, men dagens anbefalinger er å holde TSH mellom 0,5-2,0 mU/L for pasienter som supplementeres med Levaxin. Kontinuerlig lav TSH under 0,5 mU/L øker risiko for osteoporose og atrieflimmer, så vi liker å justere dosen hvis vi ser resultater som dine. 

 Antageligvis er det en grunn til at man ikke har justert dosen din, og jeg vet jo ikke hvor ofte du blir sjekket, om du får justert dosen din regelmessig osv, så jeg kan ikke si at det er noe feil i at dosen ikke ble justert denne gangen. 

Hvis jeg var deg, ville jeg spørre legen din igjen og høre hva han/hun tenker om dette. Vi leger som regel har en grunn for de avgjørelsene vi tar som vi gjerne forklarer hvis vi blir spurt.

De andre prøvene dine ser veldig fine ut!


Mvh,


Nina Bryhn, MD