Lavt stoffskifte

Spørsmål

Hei. Mitt problem og spørsmål er: Går med en hals som er konstant små sår og det spesielt på venstre side rett nedenfor svelget. Er til tider så galt at eg kjenner eg blir sår på sida av tunga til til tider. Og min almenntilstand er helt frykteleg, går med følelse av verk i muskel og ledd hele tiden, trøtt og verk i kroppen. Er tiltaksløs og har gått en hel del opp i vekt. men regner jo med det har med at eg ikke har energi til overs til å gjør noen ting etter jobb, er helt utslitt og verker i hele kroppen. Når det gjelder hals er det som det er et trykk i halsen og hode på venstre side. Kjenner rett og slett det dunker til tider. I prosent av energi føler eg at eg ligg på 30 prosent på det værste og 60 prosent på det beste. Har gått med dette i mange år nå......er drittlei. Føler det blir småligt verre og verre....men det går sent. Var på øre nese hals og CT i fjor sommer uten at de fant noe. De såg eg var litt små sår, men som de sa: "du har ikke kreft".... var ikke i tankene en gang at det skulle være kreft. Nå har eg vert hos legen igjen, han har henvist meg til øre nese hals igjen.(fikk time om 5mnd) og skreve ut tabletter på D vitamin siden eg var lav på D-vitamin. Var også lav på stoffskifte, så der tok vi enda en blodprøve. Eg er rimeligt frustrert, hva skal eg gjøre? Eg kan ikke gå slik lenger, dette går utover både jobb, privatliv og menta psyke. er lei.....har gått med dette i maaaaange år nå. Kan eg gå til andre leger/spesilaister? Kan eg forlange å bli ordentlig utredet? Eller er det bare å vente 5 mnd også vente på nytt resultat??? Nå er eg frustrert......hva kan eg gjør?

Mann 45
Svar

Hei

Symptomene du beskriver (nedsatt allmenntilstand, verk i muskler og ledd, trøtthet/tiltaksløshet, økende vekt, sår hals (i enkelte tilfeller)) kan alle være et resultat av lavt stoffskifte og mangel på vitamin D. Det kan tenkes at legen din har tatt ekstra blodprøver for å finne ut årsaken til lavt stoffskifte og ikke vil starte behandling før han har en sikker diagnose. Dersom legen din ikke finner ut av det og er usikker om han skal behandle det eller ikke, så bør han, basert på dine symptomer, henvise deg videre til "endokrinolog" for en vurdering.

Etter min bedømming, så virker det som om legen din er på rett spor, men jeg tviler på at en ny vurdering hos ØNH lege vil bidra ytterligere i utredningsprosessen.

God bedring og lykke til!