Tilførsel av testoteron skrur av kroppens egenproduksjon

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 65 år, med testosteron-verdier(fritt) under normalnivå. Jeg har tatt flere "kurer" (Testogel), med en varighet på 3-4 mnd. (med god effekt), men er skeptisk til langtidsbehandling. Mitt spørsmål er kort og godt: Over hvor lang tid kan en slik behandling strekke seg uten at kroppens evne til egenproduksjon av testosteron opphører, på permanent basis (etter behandlingsstopp)? Mener å ha hørt,/lest at grensen her kan ligge rundt et år(?) Mvh.

Mann 65

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Tilførsel av testoteron gjør at testiklene går "i dvale", og dette reduserer kroppens egenproduksjon av testoteron, og er dosen høy nok, vil egenproduksjonen skrues helt ned til null. Dette kan skje etter allerede en måned, har studier vist. Hvor lang tid det tar før egenproduksjonen tar seg opp igjen, avhenger av dosen av tilført testoteron, varigheten av behandlingen og i tillegg er det svært individuelt. Det kan ta fra måneder opp til både ett og to år, og det kan noen ganger bli permanent.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-