Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Testoteron kan gi bivirkninger

Spørsmål

Hei, er det mulig å få høyere puls av Testosteron injeksjoner? Tok 3 injeksjoner av Testosteron Enantathe 250mg iløpet av 2 uker, å hvilepulsen økte nesten hver dag fra den første injeksjonen jeg satt fra 50-70 på to uker. Fikk også litt trykk i hodet etter injeksjonene og litt svette på natten. Er det mulig at det kom pga testosteronen eller var det bare tilfeldig?

Mann 26
Svar

Hei.


Testoteron kan ha en rekke bivirkninger, både fysiske og psykiske, men det er ikke vanlig å få høyere puls. Det betyr imidlertid ikke at det kanskje kan være årsaken i akkurat ditt tilfelle. Samtidig vet vi at en svært lang rekke andre faktorer kan gi pulsøkning, så noe sikkert svar på dette kan jeg ikke gi, og det er ikke sikkert at det finnes heller. Men hvis det er slik at du skal ha flere injeksjoner, og merker det samme hver gang, så virker det jo ikke usannsynlig at du får dette som bivirkning. 

Nattesvette kan avgjort være en bivirkning, det er ikke uvanlig, og en kan heller ikke se bort fra at trykkfølelsen i hodet skyldes det samme. Jeg legger merke til at du skriver at du "tok" (ikke "fikk") injeksjoner. Hvis det betyr at dette er noe du har satt selv, og som ikke er forordnet av lege ut fra medisinske indikasjoner, -hvilket jeg selvfølgelig ikke vet noe om- så er sjansen for bivirkninger betydelig større. Det vil det ofte være, om man bruker medisiner som ikke det er sikre medisinske årsaker til å bruke. Jeg bare nevner dette, siden det er kjent at dette preparatet også misbrukes, f.eks. i muskelbyggende hensikt.

Ha det bra.