Testosteron

Spørsmål

Hei. Jeg er en mann på 31 år som over tid har følt symptomer på lavt testosteron nivå. (også vært gjennom en lengre periode med depresjon og angst etter utbrenthet) Symptomene på lave verdier har virket som om har forsterket seg etter denne episoden. Har vært hos fast legen og tatt blodprøver, resultatene ligger vedlagt. Ellers stemmer symptomene overens med hva jeg leser meg frem til. Jeg har også add og bruker Ritalin, som jeg føler hjelper mot konsentrasjonsproblemer og gir mer energi. Mulig dette overstyrer følelsen av lavt testosteron. Fastlegen har skrevet ut Viagra for å løse problemene som han mener kan være psykisk. Jeg har riktig nok vært sammen med min kone i til sammen 14år og føler ikke selv at det er noen form for prestasjonsangst som utgjør manglende sexlyst. Ut ifra alder og resultatene av blodprøven så ønsker jeg å høre din mening, om dette burde behandles med tilskudd av testosteron. Ellers er prøvene bra på B12 og andre verdier.

Mann 31

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! testosteron index er rimelig normal, selv om testosteron er i nedre normalnivå. Det skal ikke behandles med testosterontilskudd. Det henger nok heller ikke sammen med depresjon, men vanskelig å si sikkert. testosteronverdier kan også svinge mye og bør kontrolleres.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn