Noe lave testoteronverdier hos 25-åring

Spørsmål

S- Testosteron 19 Fri Testosteron 3,1 SHBG 59 S-Testosteron 17 Fri Testosteron 3,2 SHBG 52 Mine 2 siste blodprøver Hei, jeg er en mann på 25 som lenge har slitt med typiske symptomer på lav testosteron, lite energi . 0 sexlyst, ingen morgenereksjoner, humørsvingninger og depresjoner, lav motivasjon. Dette fører til store problemer både for egen del og samboer Jeg har lenge lurt på hvorfor jeg ikke føler meg som en normal gutt på min alder, etter flere blodprøver og samtaler med fastlege, 1 besøk hos spesials har jeg fått beskjed om at mine testosteron nivåer ligger i normale verdier og at problemet heller er psykisk Dette har ført til mye frustrasjon og tristhet da jeg virkelig bare ønsker å føle meg som en normal ung gutt, jeg trener 5 dager i uken, spiser sunt, røyker og drikker ikke, tar helller ingen rusmidler. Utifra hva jeg har lest er mitt SHBG nivå høyt for en på min alder, og at det binder opp min testosteron, jeg har prøvd å ta dette opp med fastlege men blir avvist Er det noe kunnskap jeg kan ta med meg fra deg til min fastlege, evt spesialist setter jeg utrolig stor pris på det Vennlig hilsen 25 år gammel gutt som kun ønsker å føle seg normal

Mann 25

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det er verdien av tallet Fri Testoteron Indeks som forteller oss hvor mye biologisk aktivt testoteron du har. Det regnes ut med formelen (testoteron x 10) : SHBG. Du har 3,1, og det er helt i aller nederste normalområde for menn på din alder. Dette kan din lege få bekreftet i f.eks. Legehandboken, som de fleste almennleger bruker. Så lenge du faktisk har symptomer som kan tenkes å henge sammen med dette, for eksempel null sexlyst, hvilket er sjeldent hos en mann på 25 år, og en rekke andre plager som går ut over livskvaliteten din, så er det riktig å vurdere om du evt kunne ha nytte av en liten daglig dose testoteron. Hos noen har det en aldeles slående effekt. Men hvis ikke det er testoteronnivåene som er årsaken til plagene, så vil du ikke ha noen nytte av det. Det kan kun et forsøk med testoteron i en periode vise. Dette er et fagområde innen medisin som er nokså nytt, og som ikke nødvendigvis alle leger har tatt inn i sitt repertoir, og det er omdiskutert, blant annet fordi noen hevder at man ikke vet nok om langtidsbivirkninger av slik behandling. Jeg synes du skal ta denne diskusjonen med din fastlege nå med denne nye informasjonen du har fått her. Hvis ikke dere blir enige, så kan du oppsøke privat spesialist på området andrologi (læren om menns sykdommer, i motsetning til gynekologi/kvinner) Du kan f.eks. ta en titt på denne nettsiden: https://colosseummann.no/teamet/

SHBG som du spør om, stiger ved økende prosent kroppsfett, så hvis du har mulighet for å ta av deg noen kilo, så kan det virke gunstig inn. Videre får hard vekttrening i korte, intense treningsøkter en positiv virkning på testoteronnivåene. Dette er metoder som du selv kan påvirke ditt testoteron med.

Håper svaret er til nytte. Ha det bra.




Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-