Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lite energi og utmattet. Lavt stoffskifte?

Spørsmål

Lite energi, føles utkjørt, problemer med å sovne, snorker, mye nattesvette,trøtt om morgen, lav kroppstemp på dag, ca 35,3-36, frysninger i kropp som om jeg betennelse i kroppen,stiv og vond i rygg, hofter og føtter etter trening og lang restitusjonsperiode før kropp er bedre, stiv og støl ved å sitt lenge og også etter gåtur, utmattet etter trening, hoven i ansikt og øyene om morgen, føles hoven i hendene men er det ikke, vond og oppblåst i mage, ofte urinveisinfeksjon og bihulebetennelse, vond hals og plager med luftveiene og kan gå lenge før jeg blir frisk og bryter fort ut igjen, smerter i nakke, nedre rygg, hofter og en brennende verk i føttene, muskelkramper i føttene ved leggetid, kan miste ting fort ut av hendene.

Trener jevnlig og lever normalt sunt. Har to døtre med bekhterev og den ene hat tatt skjoldbrukskjertel pga høyt stoffskifte, mye revmatisme i famile men har ikke slått ut på meg ved prøver for noen år tilbake. Kan det være nedsatt funksjon i skjoldbrukskjertel eller eventuelt fibromyalgi?

Kvinne 57

Kvinne 57
Svar

Hei! Ja det kan absolutt være symptomer på lavt stoffskifte. Har fastlegen din tatt prøver på dette? Bekhterev er også ofte arvelig. Stivhet, spesielt i korsryggen om morgenen er typisk for denne tilstanden. Fibromyalgi er en diagnose som stilles ved klinisk undersøkelse. Det finnes ingen blodprøve eller billedundersøkelser som er diagnostisk. Det er viktig at fastlegen også utreder deg bredt med tanke på blodmangel, blodsukker mm. I første omgang er det viktig å få utelukket lavt stoffskifte