Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kraftig svetting som bivirkning av steroid-misbruk?

Spørsmål

Heisann har et stort problem nå! Har tatt anabole steroider i 4-5 uker(testo og trenbelone) men stoppet da jeg svetter noe helt ekstremt uten å anstrenge meg. Der er nå 2 uker siden jeg stoppet, Kan komme inn i et rom med litt dårlig luft så merker jeg det begynner å renne nedover ryggen. Er stort sett hele overkroppen men rygg og mage er værst! Sliter med å sove da jeg er klam og svett igjennom hele natta. Våkner av store våte flekker. Kan jeg ha dratt på meg en svettesykdom eller går det over? Hvor lang tid tar det før det er ute av kroppen? Har tatt dette før men ikke hatt disse plagene jeg har nå! Er jeg ute i frisk luft og det ikke er varmt går det fint men går jeg inn i et rom kan jeg plutselig merke av kroppen blir varm og jeg merker det renner nedover rygg. Vis jeg trener tar det ikke lang tid før hele t-skjorta er helt våt. Har pleid og røyke hasj da dette har hjulpet mot sovn men har sluttet med det også. Litt redd får å betro meg til legen veit ikke om han kan ta førekort eller noe sånn.. moren min hadde kreft og hun merket at etter mye trening så ble ikke kondis eller noe bedre kan jeg også ha kreft! Hu hadde lungekreft. Jobber hardt nå får å rense kroppen, går turer og holder meg i aktivitet men er føler at alt blir stress når svetten bare renner nedover! Håper det bare er kroppen som jobber med å få det bort. Har lest litt på nettet om settesykdom (hyperhidrose) er dette noe jeg kan ha dratt på meg og hva kan jeg gjøre ?

Mann 26
Svar

Hei.

Så bra at du har sluttet med dette. Trenbelone er etter hva jeg kan lese, ikke en medisin som er godkjent til noe bruk innen medisin, og jeg ser mange rapporter om svetting som bivirkning, så det er vel grunn til å tenke at det kan være årsaken. Det har tidligere vært brukt innen veterinærmedisin, men ikke lenger der heller, så det er virkelig bra at du har sluttet med det.

Halveringstiden er tiden det tar før konsentrasjonen av et preparat i kroppen, er halvert. Man regner i praksis ca 5 ganger halveringstiden, før en medisi i praksis er ute av kroppen. For Trenbelone sin del, så har man ikke fullgode data på dette, da det ikke er et medisinsk kontrollert og godkjent preparat, og det avhenger også av i hva slags kjemisk forbindelse det kommer i, i preparatet man injiserer. Men jeg ser opplysninger om alt fra timer til et par dager, hva gjelder halveringstiden, så det betyr i praksis at det er ute av kroppen etter "noen dager", toppen en uke eller to.

Jeg ville sterkt anta at svettingen din derfor snart stopper.

Hvis ikke den gjør det, synes jeg du skal oppsøke lege for en undersøkelse av mulige andre medisinske årsaker. For høyt stoffskifte kan jo gi blant annet svetting, og alle hormoner påvirker hverandre i kroppen, og det er vel derfor teoretisk sett ikke umulig at preparatet kan virke inn på stoffskiftet også, selv om dette blir mer høyttenking fra min side. 

Du trenger ikke å bekymre deg for å fortelle din lege om din bruk av steroider i forhold til førerkortet ditt. Man kan miste førerkortet ved å bruke illegale stoffer som blant annet narkotika og for mye alkohol, men ikke av steroidbruk.

Kreft kan du glemme, det tenker du på nå bare fordi du er bekymret for dette, og fordi din mor hadde kreft.

Om du har en primær svettesykdom eller ikke, er også teoretisk mulig, for ting kan jo oppstå samtidig uten at der er noen sammenheng, men det er overhengende sannsynlig at dette har med din nylige steroidbruk å gjøre, og da vil det isåfall gå over av seg selv. 

Håper det var greit svar. Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-