Knute på skjoldbrusken

Spørsmål

I februar tok jeg ultralyd for å sjekke en forstørret lymfeknute på halsen. Jeg følte meg helt frisk. Denne var ok, men han fant en knute (Ca. 1,4 cm) på skjoldbruskkjertelen. Etter biopsi et par uker senere fant de suspekt på follikulær neoplasi, og valgte å fjerne halve skjoldsbrusskjertelen i en operasjon i midten av Mars. Konklusjonen av prøvene videre var litt diffuse. De fant celler som hadde beveget seg litt ut i vevet, men ikke tegn på ondartet. Det var en litt merkelig sak, men konklusjonen ble til slutt godartet kul, men med full oppfølging på Ullevål i slutten av august for å se på utviklingen. Ser det bra ut er jeg ferdig. Men det er alltid vondt og ikke få helt klare svar. Blodprøvene mine viste før operasjon: TSH: 1,7 T4: 16,8 og T3: 8,2. Et par måneder etter operasjon: TSH: 4,6 T4: 17 og T3: 8,3 Jeg forstod på legene at resultatet ikke var spesielt dårlig, men siden variasjonen på TSH var en del valgte de for 3 uker siden og sette meg på 25 mikrogram levaxin. Helt siden etter operasjonen har jeg ikke følt meg bra. Jeg går til stadighet og irriterer meg over halvdårlig form (vant til å trene mye). Mindre energi. Jeg er mye nummen i hender og bein, noe kvalme, og rett og slett kjedelig og diffuse symptomer. Jeg er vant til å føle meg frisk og rask, og går rett og slett på 70%. Det svinger en del og kan til tider føler meg veldig bra. Dette har nå vedvart i 2 måneder, og blir stadig verre. Er fullt klar over "psykiske" symptomer, men da jeg har vært gjennom en del i vår blir jeg litt undrende. Da det ble oppdaget kul på kroppen helt tilfeldig uroer en seg litt om dette kanskje kan finnes flere steder. Mitt spørsmål er om dette kan ha sammenheng med operasjon av skjoldsbrusskjertel, evt tabelettene jeg startet på, eller om jeg burde si ifra og få undersøkelsene som er tiltenkt i august raskere?

Mann 27

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Du hadde på kontrollen en normal thyroksin verdi på 17. Det er ikke så rart at TSH verdien var noe høyere etter at de fjernet halve kjertelen. Jeg synes det er litt underlig at du ble satt på levaxin og siden du nå ikke føler deg helt i form bør du få kontrollert disse på nytt, slik at du ikke blir overdosert. Utover dette kan jeg ikke helt forstå hva som skulle gi deg disse plagene. Kulen var godartet og et tilfeldig funn. Det kan være ulempen med å ta undersøkelser. Mange har kuler eller forandringer som ikke trenger behandling. Altså ingen bekymring for spredning eller andre alvorlige sykdommer

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn