Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Høyt stoffskifte?

Spørsmål

hei , jeg lurer på om jeg har for høyt stoffskifte som kan være grunnen til min tilstand , jeg er en kvinne på 72 år og har i noen år slitt med helsen , jeg har 3 barn og mann og fikk tidlig problemer med overgangsalderen , noe som medførte at jeg i en alder av under 50 år startet med Aktivelle for å begrense hetetoktene og uvelheten , dette fikk jeg helt frem til for få år siden. Jeg er noe overvektig og har slitt med høy puls , over 100 og i det senere også forhøyet blodtrykk 160-170 . Jeg har fått blodtrykkmedisin og pulsnedsettende , jeg har også 2 siste år brukt Collargen + . Av medisiner bruker jeg Tenormin 25 mg, Albyl E 75 mg og Exforge 5/80 mg en halv til en stk pr dag. Mine plager er : søvnvansker ( har fått Imovan ,men må begrense bruken og har heller ikke noe stor virkning ) , Trøtt hele tiden . Skjelving , både hender og hode ,dette øker ved bekymringer Hjertebank , med klem i brystet. Øyeproblemer som sandpapir , øyelegen fant ikke noe galt. Migrene , hatt i mange år. Hete og frysetokker. Muskelproblemer Oppblåst mage , aldri diare. Kramper i fingre og legger Mine siste blodprøver slutten av mai 2020 B-hemoglobin 15,8 B-leukocytter 9,1 B-trombocytter 427 resten av prøvene var normale Tilleggsprøver tatt 02.06.2020 S-TSH 0,03 S-Fritt T4 23.2 S-Fritt T3 0,0 S-Anti-TPO 97 S-TSI 1,5 mvh 72 åring

Kvinne 72
Svar

Hei.


Du har symptomer som er typiske for høyt stoffskifte, slik som hetetokter, høyt blodtrykk, rask puls, søvnvansker, hjertebank.

Og dine blodprøver tilfredstiller kriteriene for høyt stoffskifte. En lege som tar slike prøver, plikter naturligvis å informere pasienten om resultatene, og iverksette nødvendig behandling. Om ikke dette er gjort, må du ta kontakt med din fastlege snarlig, for det er fullt mulig at du vil kunne bli kvitt mye av plagene dine hvis de kan forklares ut fra det at du etter alt å dømme har høyt stoffskifte. Og det er en tilstand som skal behandles, og som kan bli svært mye verre hvis en går uten behandling over lang tid. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-