Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fravær av sexlyst hos 22 -årig mann, med mulig testoteronsvikt

Spørsmål

Hei, sendte inn et spørsmål for noen uker siden angående at jeg mente å ha god grunn til å tro at jeg hadde testosteronmangel, grunnet liten penis, lite kroppsbehåring, ingen seksuell lyst og ereksjonsproblemer. Skrev også at jeg hadde vært hos legen og tatt blodprøve. Fikk nettopp svar om at jeg hadde sviktende hormonproduksjon, nevnte også noe om androgenmangel og hypofyse uten at jeg husker helt i hvilken setting han sa det. Men han så også at det ikke var noe galt med testosteronnivået foreløpig, men at jeg kom til å bli kalt inn om ca. tre måneder for å se om tilstanden har forverret seg, i så fall ville han vurdere å starte behandling. Lurer på om dette er noe du kjenner til og kunne utdypt mer, og lurer også på hva som da er grunnen til at jeg har ingen sexlyst og ereksjonsproblemer. Det er akkurat som det er helt dødt nedentil, noe jeg synes er veldig pinlig og ubehagelig i min unge alder. Blir ikke tent av noe ting som helst, men jeg hadde høy sexlyst frem til 18 årsalderen, noe jeg synes er merkelig at den bare forsvant. kan du anslå hvor mange andre omtrent som sliter med det samme som meg? føler dette er noe bare jeg har. Mvh mann 22

Mann 22
Svar

Hei igjen.


Du har nå altså vært hos fastlegen din og tatt blodprøver, og fått noe informasjon som jeg skjønner at du ikke helt har forstått, og derfor spør du nå oss her om dette. Det er selvfølgelig høyst forståelig og helt greit, men du hadde garantert fått bedre og mer konkret svar om du hadde spurt din fastlege om dette, siden fastlegen har blodprøvesvarene, noe jeg ikke har, og derfor kan uttale seg langt mer konkret om hva prøvesvarene indikerer. Min konklusjon er derfor at jeg sterkt anbefaler deg en oppfølgingssamtale med fastlegen om dette.


Det du har fått med deg ifra fastlegen er noe om "sviktende hormonproduksjon, nevnte også noe om androgenmangel og hypofyse uten at jeg husker helt i hvilken setting han sa det. Men han så også at det ikke var noe galt med testosteronnivået foreløpig"


Dette blir veldig uklart for meg, av flere grunner: Her er ingen tallverdier jeg kan uttale meg om, og "androgenmangel" betyr lave verdier av det mannlige kjønnshormonet testoteron. Men da får jeg det ikke helt til å stemme, da du samtidig sier noe om at det "ikke var noe galt med testoteronnivået". Det er derfor jeg tolker dette slik at du ikke har fått noen fullgod informasjon fra legen din om dette, siden du ble sittende igjen med så mange ubesvarte spørsmål og usikkerheter her. Bestill en time hos fastlegen og skriv ned en liste på forhånd om eksakt hva du ønsker mer og grundiger informasjon om, så får du det.


Du spør videre:

"Lurer på om dette er noe du kjenner til og kunne utdypt mer, og lurer også på hva som da er grunnen til at jeg har ingen sexlyst og ereksjonsproblemer"


Dette skrev jeg endel om til deg sist. Lave testoteronnivåer kan gi nedsatt sexlyst og ereksjonsproblemer, og det kan derfor i en del tilfeller bedres med testoterontilskudd. Men om du har det, hvilket fastlegen din nå altså er i gang med å finne ut av, så må legen også finne årsaken til dette, slik jeg skrev noe om sist til deg.


Jeg skjønner at dette naturligvis engasjerer deg og at du derfor gjerne vil ha konkret informasjon om det, spesielt med tanke på hvilken relevans dette kan ha for deg og ditt problem, men dette bør du så definitivt ta videre med fastlegen din, siden han/hun kan gi deg individuelle og konkrete svar på dine blodprøvesvar og dine problemer, mens jeg kun kan gi generell informasjon om dette her.


Håper at du finner ut av dette og finner gode løsninger. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-