Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Behandling med Neo Mercazole

Spørsmål

Har fått påvist Graves etter behandling med radioaktivt jod pga toksiske knuter og har blitt satt på Neo-Mercazole 15 mg x2 og nå også Levaxin. Reduserte NM i går til 10x2. Ft4 og Ft3 er nå nede i normalområde, mens TRAS stiger og er nå på 36.8. Har blitt fulgt jevnlig med blodprøver og ser av svarene at B-lymfocyttene blir lavere for hver gang og er nå på 0.61. Føler ikke at jeg får noe godt svar på om dette er noe jeg bør ta hensyn til på noen måte? Er immunforsvaret dårligere enn normalt? Vil den økende Tras gi meg symptomer ? Jeg plages fremdeles av høy puls, hjertebank og en uro i kroppen. Er også sliten og til tider helt utmattet, men det kommer vel av den høye pulsen? Har en veldig god fastlege, men er redd for å stille for mange spørsmål...

Kvinne 53
Svar

Hei.


Den mest sannsynlige forklaringen på dine lave lymfocytter, er medisinen Neo-Mercazole. Den kan ha den bivirkningen. 

Nedsatt nivå av lymfocytter kan gi redusert immunforsvar. Jeg går sterkt ut fra at din fastlege følger jevnlig med på disse verdiene for deg, og ser dette opp mot pågående behandling.  Dine stigende nivåer av antistoffet TRAS, er ikke noe du subjektivt merker i form av dårligere form. De er en markør for sykdomsaktiviteten. 

Du sier at du har en veldig god fastlege, det er bra. Men dette med at du er redd for å stille for mange spørsmål, er en ide du må legge fra deg. Legen er der jo for din del, du er "hans jobb", og å holde pasientene fullt orientert om sykdom og behandling, er legens forpliktelse, og din rettighet. Leger setter også pris på personer som ønsker informasjon og holder seg oppdatert omkring egen situsjon, sykdom og behandling. Så still disse spørsmålene til legen din, så vil du få mer konkrete vurderinger av dette du her spør om, enn det jeg kan gjøre her, som blir av mer generell natur, som du ser. Hvis jeg hadde vært fastlegen din, ville jeg nok ha konferert med en endokrinolog (hormonspesialist) om dette, og det er jo meget mulig at legen din har gjort allerede.

Håper at svaret og rådene kan være til nytte for deg. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-