Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Svimmelhet i overgangsalder eller er det noe annet?

Spørsmål

Våknet tidligt i dag at senga gynget å overkroppen dunka hardt svetta meir enn vanligt (overgangsalder) blir dårlig etterpå. Over halve dagen er eg slapp og uvel i kroppen. Ikkje kvalm. Har hatt det 3 ganger før men er over 1 år sidan. Då fekk eg det etter å strekt meg i senga med armene over hode, tenkte at det kom av st eg bøyde hode for langt bak slik at ikkje hjernen fekk oksygen, men denne gang våkna eg av gynginga. Har fint blodtrykk går regelmessig tur på 1 til 2 timer 2 til 3 ganger i uken. 167 høg 69 kg, Er i jobb. Litt høgt kolestrol 7. Har nevnt det til legen. Men han nevnte kun kolestrolet var litt for høgt. Tar regelmessig Naproxen for smerter i fot skal på MR i august.

Kvinne 64
Svar

Hei, 

Gitt din alder, regner jeg med at du er over det verste av overgangsalderen. I overgangsalderen kan kvinner ofte bli svimle om morgenen. Dette skyldes tapet av østrogen. Svimmelhet kan også skyldes lavt blodsukker, lavt blodtrykk eller hjerte-kar sykdommer. Jeg synes at man burde sjekke hjertet ditt med en ultralyd av hjertet, og kanskje ta en titt på halsårene dine siden du har litt høyt kolesterol.  Man kan ha belegg i halsårene som kan gi små drypp og man kan da føle seg svimmel som du beskriver. Det kan også være at du har for eksempel allergier eller virus som fører til en infeksjon i det indre øret. Dette kan gi det vi kaller vertigo, eller svimmelhet som føles som at man gynger. 

Du nevner ikke om du tar noen medisiner annet enn naproxen, eller røyker eller drikker alkohol, men disse kan også være noe som må vurderes. Det er i tillegg viktig å holde seg hydrert via å drikke vann. Generelt synes jeg at dette bør sjekkes ut slik at du kan være sikker på at det ikke er noe annet enn evt overgangsaldersymptomatikk. Hvis det er det, så finnes det medisiner man kan ta, og det er ikke livstruende. 


Lykke til!


Mvh,


Nina C Bryhn, MDAnnonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-