Finasteride og kjent bivirkning med redusert libido og erektil dysfunksjon

Spørsmål

Hei,ung mann 20 år.Brukte proscar(finasteride) i 3 mnd.Sluttet 1. februar 2018, pga seksuelle bivirkninger og utmattelse.Er over 7 mnd siden jeg sluttet med finasteride,har ikke blitt noe bedre.Jeg har null seksuell lyst,penis er følelsesløs,påvist oligozpermi,anorgasme,kan oppnå ereksjon,men må tvinge meg selv,får aldri spontanereksjon, sjelden morgenereksjon.osv.Føler meg kjemisk kasterert etter finasteride.Det har nå blitt påvist via urolog at jeg har en vid åpen blærehals.Finasteride hadde minsket prostataen reelt,derfor en vidåpen blærehals. Hormontester,blodprøver normale. Testo normal.Har forsøkt clomifen kur,prøver nå tostran krem.lngen av medisinene har hjulpet meg til nå.Og nei,dette ligger ikke i hodet mitt,har aldri hatt seksuelle problemer, dette er veldig virkelig.Dessverre føler jeg er vanskelig å bli trodd og forstått skikkelig. Fikk aldri vite at dette er bivirk som henger igjen,kanskje for alltid.Det er mange som lider av dette.Det er også dumt at det ikke finnes noen god metode for å gi meg tilbake seksualiteten.Alt handler om at prostataen skal bli mindre,men vanskelig å gjøre prostata større,evt medisin som øker sexlyst.Testo ikke funket.Så jeg lurer på om råd om mulige behandlinger for å vekke seksualiteten min igjen? Har lært over disse 7 mnd at finasteride hemmer 5 alpha reduktase ensymet.Ensymet er viktig for flere funksjoner i kroppen. For eksempel hemmer finasteride testo til å omdannes til det 6 ganger mer potente androgenet dht.Siden jeg har gått på et medikament som har hemmet det sterkeste androgenet til mannen,hvorfor er det ikke da mulig å gå på dht behandling for å gjennopprette dht produksjonen?Er en god mulighet for at dht supplement kan hjelpe meg.Lege sa det kan hjelpe, men vanskelig å få tak i.Har lest at man bruker dette mange andre steder som et alternativ til behandling med testo.Finnes kremer som likner tostran,men inneholder dht.Er det mulig å få tak i?Jeg vil bare gjøre alt jeg kan for å bli meg selv igjen

Mann 20

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei,


Dette er en godt kjent bivirkning av finasteride, og særlig de som tar det for å skrumpe prostata og de som har dårligere urinstrøm til å begynne med sammenlignet med menn som tar det for hårtap. Halvparten av de som får bivirkninger som redusert libido og nedsatt funksjon, mindre ereksjoner osv, blir bedre etter 12 mnd. Samtidig er de fleste studiene i menn som er 40-50 år eldre enn deg, og jeg kunne ikke finne noe i litteraturen om så unge menn som deg. 

Jeg regner med at din urolog kan spesialbestille DHT krem til deg hvis man mener det er det du trenger. Dette gjøres via en avtale med Legemiddelverket, og legen din må da beskrive hva som har skjedd og hvorfor du trenger denne kremen. 

Hvorvidt det vil hjelpe mer enn feks Tostran vet jeg ikke, dessverre, men jeg forstår godt at du vil prøve. Mvh,


Nina C. Bryhn, MD

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-