Smerter i brystkassen

Spørsmål

Jeg har alt det jeg vet hatt lav puls 42-48 i minuttet. Har hidtil hatt meget god kondition, BMI 20,8. Har aldrig røykt. Drikker næsten ikke spiritus og øl. Spiser tre ganger i døgnet.Tager ingen tabletter what so ever. Går flere ganger i uka i fjellet 1- 2 timer, noen ganger længere. Men i den sidste tiden har jeg ikke orket så mye, føler som om det er noget galt inde i brystkassen, får ikke fyldt lungene tilstrækkelig når jeg sitter stille, når jeg har gået et stykke tid er alt ok. Siden julen har jeg prøvet stavgang i fjellet for at få brugt overkroppen og armer mere. Kan det påvirke brystkassemuskulaturen?

Mann, 76 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er vanskelig å forstå plagene på annen måte enn at det dreier seg om plager fra selve brystkassen, sannsynligvis fra muskler, sener og bånd som fester ribbene til hverandre. Dette kan meget godt være utløst av stavgang - altså en uvant belastning for de samme strukturene som holder brystkassen utspilt. Når du har gått et stykke blir muskulaturen "varm" og plagene gir seg.

Det er ikke typisk verken for hjerteplager, lungeplager eller mageplager at det oppstår slike symptomer.

Du er jo i god form og det er svært bra, men skal du til legen din er det naturlig at han lytter på hjerte og lunger, og kanskje tar et røntgenbilde av lungene dine. Eventuelt kan man også utrede med pustetester, men det må legen din avgjøre om er nødvendig i ditt tilfelle.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn