Mystisk hjertetrøbbel

Spørsmål

Jeg er en gutt på 20 år som er plaget med mye hjertebank og uregelmessig puls. Har vært innlagt på sykehus for å utrede dette, men ingen funn ble gjort.Har også tatt EKG opptil flere ganger og 24 timers EKG en gang uten noen funn av noe galt. Dette har skjedd siden april i fjor. Ingen i familien har hjerteproblemer. Kan det være en form for angst eller noe annet? Går og bekymrer meg for dette hele dagen

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Når du er så grundig utredet tror jeg ikke dette betyr at du har hjertesykdom av noen alvorlig art. Det er jo ingen holdepunkter for at du skulle ha angina eller infarktsykdom.

Hvis rytmeforstyrrelsene kommer bare innimellom er man jo avhengig av å ta en hjerteprøve akkurat når du har høy puls og uregelmessig puls. Hvis ikke, kan diagnosen ikke stilles.

Hvis man får registrert hvilken rytmetype du har så har man flere forutsetninger for å behandle hvis det er nødvendig.

Hvis det dreier seg om forbigående rask puls eller ekstraslag er det ikke nødvendig å behandle, dette er helt godartet og du behøver ikke å bekymre deg for plagene.

Hvis du bekymrer deg mye for dette kan det i seg selv gi en raskere puls, men neppe uregelmessig puls, selv om ekstraslag kan komme hyppigere hvis du er nervøs eller har angst.

Alt i alt blir det mange "hvis", men jeg er helt sikker på at dette ikke representerer noe farlig. Er det fryktelig plagsomt kan fastlegen din vurdere om det er nødvendig å gi deg medisiner som du kan ta for å roe ned pulsen hvis det kommer et anfall. Jeg vil imidlertid helst at du forsøker deg uten så lenge som mulig, det er ikke nødvendig å medisinere et godartet symptom. For noen kan det likevel være betryggende å ha slike medisiner tilgjengelig selv om man ikke anvender dem.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn