Melatonin og blodtrykk

Spørsmål

Jeg har Marfan syndrom og har bl.a. en moderat lekkasje på hjerteklaffen, samt utvidelse av aorta (4,8 cm) I den forbindelse tar jeg Selo-Zok for å senke blodtrykket, og har fått redusert puls som en følge av dette. Hvilepulsen er nå i underkant av 40.
Jeg reiser til Los Angeles om 14 dager og har fått gjennom bekjente et tips om å ta Melatonin for å slippe jet-lag (jeg var veldig plaget med dette på samme reise i våres). Jeg lurer da på om Melatonin også innvirker på pulsen, eller om det er noe farlig for meg å ta dette mens jeg er i USA (blir borte i 10 dager). Har lest en del om preparatet, men finner ikke noe særlig om bivirkninger, da dette ikke er utprøvet i Norge. I USA selges produktet som kosttilskudd i dagligvarehandelen.

Sykdommer: Marfan syndrom
Medisiner: Selo-Zok, 100 mg

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Melatonin er et stoff som spiller en viktig rolle for døgnrytme og vårt "biologiske ur". Melatonin brukes blant annet mot jet lag og søvnproblemer. I Norge kan det bestilles av lege på spesielle problemstillinger, men i utlandet som USA er det reseptfritt som du skriver.

Det er lite dokumentasjon på bivirkninger av melatonin. Allergisk reaksjon er teoretisk mulig, men ekstremt sjelden. Ammende, gravide og barn bør ikke ta midlet, men forøvrig er det ingen kjente pasientgrupper som ikke kan ta midlet. Lette plager som tretthet, kvalme og fordøyelsesplager har vært rapportert.

Som ved alle andre midler som ikke er tilstrekkelig dokumentert bør man være forsiktig med dosene og slutte hvis det oppstår symptomer som kan skrive seg fra tablettbruken.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-