Hvilepuls på 120 hos ung mann er ikke normalt

Spørsmål

Hei.

Jeg har vært plaget med noe høy puls i ca et års tid. Hvilepuls etter en times avslapping på sofaen ligger omkring 120. Har tidligere hatt hvilepuls under 60.
Dette plager meg kun når jeg skal legge meg, tunge kjappe hjerteslag gjør det problematisk å sovne. Jeg er Diabetiker med hba1c på 9,5. Tar en tablett om dagen for høyt blodtrykk.
Jeg er i grei form, veier 75kg, mann. Røyker ikke, men bruker snus.
Hva kan dette skyldes?
Hva er de vanligste årsakene?
Er dette skadelig for meg?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Hvilepuls på 120 er definitivt aldri normalt, og det er derfor noe du snarest skal utredes for av din lege. Det kan være en hjerterytmeforstyrrelse, f.eks. atrieflimmer, som skal behandles.
Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert om hva årsaken kan være i ditt tilfelle, for det må du undersøkes for. Du spør om det kan være skadelig for deg, og til det er svaret ja, men hvor skadelig avhenger av årsak og hva slags evt rytmeforstyrrelse som foreligger.

Det kan være en bivirkning av Enalapril som du bruker. Den kan gi rytmeforstyrrelser i hjertet. Du må sjekkes for høyt stoffskifte, for det kan gi slik rask puls. Svært lav blodprosent kan også være med øke pulsen, men alt i alt så er det bare en ting å si her, og det er at du snarest må undersøkes og utredes for dette. Du er en ung mann på 32 år, og slik skal det ikke være, så dette må du raskest mulig få utredet og behandlet bort. Hva behandlingen blir, avhenger av årsaken, naturligvis.

Når du bestiller time for dette nå, så skal du ikke akseptere ventetid på ukesvis, slik noen legekontorer opererer med. Du skal ha snarlig time, og si gjerne at du har fått "streng beskjed" av annen lege (=meg) om dette.

Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn