Høyt stoffskifte etter fødsel- hjertebank

Spørsmål

Hei. Jeg fikk får noen uker siden veldig høyt stoffskfite, oppi ft4 49. Har vanligvis hatt lavt stoffskifte å tatt levaxin, men jeg fødte å etter det fikk jeg høyt, merket det med at jeg fikk hjertebank. For to uker siden var ft4 på 22. og tsh på 0.01 den dag i dag er ft4 på 12 og tsh på 0.2 . men det som plager meg er at jeg er fortsatt veldig plaget med hjertebank, jeg ble innlagt på sykehus med puls oppi 130 for tre uker siden, hadde ekg på meg der oppe i 24 timer, ingenting gale funnet, ble skrevet ut med at de sa det var stoffskifte fikk prapolol jeg kan ta ved behov, dette har jeg hatt behov for de siste ukene. Det gikk 4 dager i sist uke jeg ikke trengte medisiner pga jeg hadde fin å lav puls, men så våknet jeg en morgen av voldsom hjertebank å begynte da på medisinen igjen. Jeg er veldig plaget med ekstraslag også. Har av og til målt pulsen og da har hjertet slått normalt også har det plutselig slått 3-4 slag raskt rett etter hverandre for å så slå normalt igjen. det har vært litt ubehagelig. Hadde også en episode for en ukesiden med hjertebank å svimmelhet, men det har bare skjedd en gang. Tok også en 24timers EKG for nesten 5 uker siden som ikke viste noe farlig, den hadde vist hjerte hadde rast avgårde i ca 10slag for å så slå normalt, dette merket jeg ikke noe til. Men var ikke farlig, men no har jeg begynt å merke de tingene. Jeg sover nesten ikke om natten for hver gang jeg ligger meg i sengen så begynner det for fullt, ekstraslag, pauser, å hjertet som raser, jeg klarer derfor ikke å slappe av når jeg legger meg så jeg har begynt å unngå å legge meg nesten. dette er ting som kan skje om dagen også. Var hos fastlegen min med dette å han sa at det var nok stoffskifte som mest sannsynligvis tullet seg å at jeg kunne forvente det ville ta tid før det avtok. Han sa også at det var normalt, men det jeg ikke skjønner er, hvordan kan det være stoffskifte når stoffskifte mitt er fint? blir gal av dette :-(

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Jeg er enig med fastlegen din at det sannsynligvis skyldes stoffskiftet og den endringen som skjedde i forbindelse med fødsel. Grunnen til at symptomene kan vedvare så lenge skyldes at thyroksin er et hormon som som påvirker cellenes metabolisme. Disse endringene vil vedvare i lengere tid. Det vil derfor ta opptil flere uker før symptomene gir seg helt. Endringene som du kjenner med uregelmessig og ekstraslag er ikke farlig og på ingen måte utrykk for hjertesykdom. Det er kun ubehagelig og det er viktig at du vet og aksepterer ellers blir hverdagen og natten slitsom. Propranolol er en medisin som kun er symptomatisk altså nedregulerer hjertefrekvensen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-