Hjerterytme og medisiner

Spørsmål

jeg føler meg litt revet nellom diverse fakta..jeg har ved 1 anledning fått innslag av sykkeltest på venstre frekvensavhengig grenblokk..og i tillegg flere ganger høyre inkomplett grenblokk..i tillegg høy puls i perioder og endel ves og sves..snitt på 400 på 6 dagers måling...tatt ct mef kontrast og null i kalsiumscore osv men fikk betablokkere og da roet litt av symptomene seg...men så leste jeg at det ikke var bra å gå på betablokkerne med grenblokk oga fare for total blokk eller av blokk..hba ville du anbefalt meg? andre medisiner som er bedre? for vil jo helst slippe den hjertebanken og høy puls som kan komme uten grunn i blant..

Svar

Hei !

Du har fått påvist frekevensavhengig grenblokk og et inkomplett høyre grenblokk. I tillegg har du høy puls i perioder, med en dek SVES og VES. Du har null i kalsiumscore. Du fikk en lav dose med betablokkere i form av Selo-Zok. Du leste deretter at betablokker kan gi totalblokk-AV blokk grad III. De medisinene som man benytter for å behandle hjerterytmeforstyrrelser, kan i verste fall gi rytmeforstyrrelser. Det er derfor alltid en avveiing i forhold til å bruke medisiner mot hjerterytme forstyrrelser. Slik jeg leser ditt spørsmål, så har du god effekt av en lav dose med betablokkere. 25 mg x 2 med Selo-Zok er en lav dose av betablokker. Dersom du tolerer disse godt, og ikke har nevneverdige bivirkning av disse, så ville jeg ha fortsatt med denne lave dosen med beta blokkere. Sannsynligheten er liten for at du får hjerterytmeforstyrrelser av Selo-Zok. Jeg ville ikke ha bekymret meg over at betablokkere kan gi grenblokk, så lenge du ikke har erfart dette, til tross for behandling med Selo-Zok. Det er ikke andre medisiner som er bedre for deg.