Hjerteflimmer og økt urinering

Spørsmål

Bor i Thailand. Disse diagrammene er ikke nye men da det var som værst. Blodpropp i hjernen 2012 og et større 2014, tar wirferin. Fikk problemer med sjoldbrukskjertelen, hadde vel hatt det kanskje et til to år før begynte med medisin Timazol for ca 2 år siden. Sluttet med den for ca 2,5 måneder side. Da kom disse hjerteproblemene tilbake mer og mer dog ikke slik dem var for 2 år siden men sist uke 2- 3 ganger så det er plagsomt, tisser mye når dette pågår og slapp trett, hvert anfall varer fra en til to tre timer. Tar for hjerte Caraten 6,5 mg 2 ganger pr. dag. ellers kolestrol mesisin og litt for blodtrykket. Hva tror du er årsaken. Kan det være stoppet ta Timazol eller være grad 1 av distolisk dysfunksjon.

Kvinne 65
Svar

Hei! Du har blitt behandlet med Timazol for Hyperthyreose- høyt stoffskifte- i to år, men har sluttet å bruke disse for to måneder siden. Du har lagt ved bilder av EKG, som viser rask atrieflimmer. Disse kommer anfallsvis. Du benytter blodfortynnende i form av Marevan/Warfarin for dette. Du tar også en alfa og beta blokker kalt Carvediol eller Caraten. Denne vil dempe hjerteflimmer rytmen og kan også benyttes til å behandle hjertesvikt. Det at du kan ha et høyt stoffskifte på grunn av skjoldbruskkjertel hormonet Thyroxin, vil kunne gi deg økt hjertefrekvens og flimmerrytme. Det at du opplever flere slike episoder nå kan være en følge av at du har sluttet å ta Timazol. Det som gjør deg slapp og trøtt kan være at du får lavt blodtrykk når du får disse hjerterytmeforstyrrelsene. Det at du tisser mer, kan skyldes at du får utskilt et hormon-Atrionatriuretisk peptid- fra forkammeret som igjen gjør at du tisser mer under anfallene. Slik du beskriver dette, så tror jeg at årsaken til dine plager er at du har stoppet med Timazol.