Hjertebank

Spørsmål

Hei! Jeg begynner å bli frustrert nå, har i over 1 år hatt plager fra hjertet. Hjertet dunker så hardt at det plager meg veldig, får ikke til å sove når disse periodene skjer. Det skjer veldig ofte, kjennes ut som hjertet går i 200, selv om jeg har vanlig puls. Jeg blir anpusten, noe skjelven, noe problemer med pusten (av og til). Kjennes ut som jeg har trimmet noe voldsomt, at jeg rett og slett kommer rett fra trening og er ordentlig anpusten. Det skjer spesielt når jeg sitter i ro og når jeg skal sove. Merker nesten ingenting ved fysisk aktivitet. Har forlenget qt-tid pga medisin, men den er under kontroll nå. Det har ikke vist noe annet på ekg. Dette kom først da jeg kuttet ut vival i okt-17. Vet ikke om det var tilfeldig. Jeg har slitt med angst i mange år, men ingenting som dette. Nå er angsten mye bedre, så jeg føler ikke at dette er angst. Kan noen ganger våkne med dette, det sier meg at det ikke er angst, for har aldri våknet med angst, angsten kommer i løpet av dagen. Er overvektig, 125 kg, 170 cm. har røyket siden jeg var 14, sluttet for 2 mnd siden. Hva kan dette være?

Kvinne 35

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du er overvektig med vekt 125 Kg og du er 170 cm høy. Dette gir deg en BMI på omlag 43. Dette er svært alvorlig fedme. Du er derfor i stor risiko for å utvikle alvorlige livsstilsykdommer. Du har heldigvis sluttet å røyke. Problemet ditt er at hjertet ditt dunker hardt og at du kjenner at hjertet "går i 200", selv om du har vanlig puls. Du beskriver at du har en vanlig puls, og jeg tolker det dit at du ikke har en uregelmessig puls. Du her fått påvist en forlenget QT-tid på grunn av medisiner, og du skriver at  dette nå er under kontroll. Du merker ingenting i aktivitet, men i hvile.  Rask hjerterytme kan skyldes for mye thyroxin. Du benytter levaxin og jeg regner med at du har regelmessig oppfølging hos fastlegen din. Du har eller har hatt angst. Angst er en vanlig årsak til rask hjerterytme. Jeg ser at du benytter Metoprolol som er en betablokker, og som vil redusere hjertefrekvensen din. Det at du har symptomer i hvile og når du skal sove kan skyldes at man da er spesielt oppmerksom på hvordan hjertet slår. Det at det av og til slår kraftig er normalt. Dette kan være ekstraslag, som det er normalt å ha. Det du beskriver kan ha flere årsaker, det kan være angst, det kan være stoffskiftet ditt, og det kan skyldes at du  har blitt mer og mer oppmerksom på at hjertet slår hard, og at du får følelse av at du blir anpusten og skjelver, kan være symptomer på angst. Det kan være av verdi å gjøre en hjerteutredning av deg, for å utelukke hjertesykdom. Det kan gjøre at du slapper mere av og reduserer angsten din.


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-