Hjertebank og lav puls

Spørsmål

Jeg er 87 år og plages med kraftig hjertebank og lav puls; hvilepuls stort sett under 50. Dette ble også konstatert på St.Olav forrige helg da min kone kjørte meg dit etter en besvimelse. Der tok de all verdens prøver ( EKG,røntgen og ultralyd) men jeg fikk ingen særlig orientering om hvordan jeg skal forholde meg til mine plager. Jeg er konstant trett og må hvile etter bare en halvtimes hagearbeid. Trimmer jevnlig på tredemølle, men gir meg når pulsen overstiger 130. Ellers tar jeg gjerne et glass vin eller to, men bør kanskje slutte med det? Hadde ellers Bells på halve ansiktet for noen uker siden og en ukes kur med prodnisolon. For noen år siden gikk jeg også i flere måneder med ekstrasystoler; ca 3000 om dagen.

Mann 87

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! 

Du er 87 år gammel og har nylig vært innlagt ved St. Olavs Hospital (SOHO)for besvimelse. De tok en rekke prøver av deg, men du fikk ikke orientering om hvordan du skal forholde deg til dine plager. Min første kommentar er at det er helt nødvendig at du får en gjennomgang av de undersøkelsene du har tatt. Fastlegen din har fått kopi av de funn man gjorde ved SOHO. Du kan be om en grundig gjennomgang av disse. Besvimelse kan være alt fra en uskyldig besvimelse som skyldes for eksempel et blodtrykksfall når man reiser seg fra liggende til stående, eller en hjerterytme forstyrrelse. Om man har en lav hjerterytme, eller en hjerterytme med blokkeringer, så kan det medføre besvimelser. Det finnes også hjerterytmeforstyrrelser der man har en «syk» sinusknute, som kan gi både rask og langsom hjerterytme. Dette kan igjen gi blodtrykksfall og besvimelser. Av og til må man legge inn pacemaker . Det at du har blitt utskrevet fra SOHO uten at man har planlagt videre oppfølging av deg, tyder på at din besvimelse nok er av det « uskyldige» slaget. Hva gjelder det å drikke et glass vin eller to er ikke noe du behøver å slutte med om du ikke selv ønsker det. Det er liten nytte å drikke vin, bortsett fra den hyggen det kan gi deg.

ut fra de opplysningene du gir meg, er dette det svaret jeg kan gi deg!

lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-