Hjertebank og angst.

Spørsmål

Hei! Jeg har siden sommer hatt en del plager med hjertebank. Har ingen symptomer utebom npr jeg før hjertebank mer enn ann jeg blir veldig rett å lei som etter hvert av og til fører til at jeg blir trøtt. I noen perioder så hadde jeg det veldig ofte, hvor det var snakk om 1 gang til dagen nesten. Det har endret seg nå. De 2 siste mnd har jeg kanskje fått det 1-2 ganger i uken. Jeg sliter med panikk angst å helse angst så dette er noe som stresser meg veldig opp og jeg er åg klar over at dette kan være med på å føre til hjertebank. Og jeg har i disse to mnd gått til pyskolog og som nevnt så har hjertebanken roet seg. Men jeg får det av og til fortsatt. Jeg får det ikke i aktivitet med mindre det er treningsøketer som har stor intensivitet og jeg ikke får varmet opp først. Dette bekymrer meg veldig. Jeg sjekket hjertet i ekg for 5 år siden 3 ganger og det var ingenring gale. Men ettersom dette plager meg sånn den dag i dag å tar mye krefter fra meg siden jeg tenkter på det så lurer jeg på om jeg bør gå til lege med dette? Har ingen hjertesykdommer i familien heller.

Mann 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du har siden sommer hatt hjertebank. Du har helseangst og går til psykolog for dette. Du har ikke hjertesykdom i familien, og du har sjekket hjertet med EKG for 5 år siden. Du er svært plaget, og du bruker mye tankekraft på dette. Du er 24 år og frisk bortsett fra dette. Det du mest sannsynlig ha er det vi kaller for sinustakykardi. Det vil si at hjertet slår fort og normalt. Hjertet slår fort dersom man får mye av stresshormoner, eller aktiverer hjertet via det autonome nervesystemet, eller en kombinasjon. Det er derfor normalt at man får en rask hjerterytme dersom man har helseangst. På ditt spørsmål om du skal gå til legen, så er svaret mitt at det kan være av verdi for deg å undersøke hjertet ditt grundig, med både hjerteekko, og belastningstest. Bakgrunnen for dette er ikke at jeg tror at det er noe galt med hjertet ditt, men at du har en forestilling om at det er noe galt med hjertet ditt. Dersom det er slik at denne forestillingen om at det er noe galt med hjertet ditt lever videre så vil det kunne gi deg en betydelig nedsatt livkvalitet. Dersom du har psykologhjelp og også får utført en hjerteundersøkelse, kan dette muligens gi deg en bedre livskvalitet. De symptomene du beskriver er ikke alarmerende og ut fra disse alene er det ikke grunn til å gjøre noen hjerteundersøkelse. 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-