Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hjertebank etter alkoholinntak

Spørsmål

I løpet av det siste halve året har jeg gjentatte ganger våknet om natten med høy puls og hjertebank. Dette har kun forekommet etter at jeg har inntatt enten et par glass øl eller et par glass rødvin. Jeg er i full jobb og går mye turer og er ellers i bevegelse om dagene. Da har jeg ingen plager. Det tar et par timer før hjertebanken roer seg ned og det er veldig ubehagelig. Lurer på hva dette kan komme av og om det kan være tegn på tette blodårer?Relevante sykdommer/medisiner: Ingen

Kvinne, 49 år

Svar

Hei og takk for spørsmålet!

Du har våknet med høy puls og hjertebank etter inntak av moderate mengder med alkohol og lurer på om dette er et tegn på tette årer. Jeg kan selvfølgelig ikke stille en diagnose over nettet, men det du opplever er en naturlig reaksjon på alkohol. I motsetning til det vil skulle tro, nemlig at alkohol virker avslappende på kroppen, så gjør den ikke det. Alkohol er en gift som øker hjertefrekvensen. Når du våkner etter inntak av alkohol opplever du med andre ord milde abstinenser i det kroppen prøver å kvitte seg med alkoholen.
På ditt spørsmål om tette årer, så vil en måling av LDL- kolesterol gi deg et bedre svar på det. LDL-kolesterolen er den såkalte farlige kolesterolen og den bør være så lav som mulig.
Imidlertid så er det ofte en familiær når det gjelder tette årer i hjertet og hvis ikke dine foreldre eller andre i din familie har hjertesykdom er sjansen liten for at du har dette.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-