Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fibromyalgi og ekstraslag

Spørsmål

Jeg er blitt mer plaget av hjertehopp/ekstraslag siste året,men når jeg endelig får tatt ekg er det selvfølgelig helt topp. Det som er nytt,er at det viberer/hopper lenger,varer endel sekunder og jeg blir uvel og føler eg er ør,svak. Føles som det vrir seg,krampe seg i brystet og iblant,varer kun noen sekund.slike perioder kan jeg ha mange ganger i døgnet,og noen dager ingenting mer enn 1 ekstraslag i ny og ne. Er godt utredet med ct cor i nov 2016,ul av hjertet og aorta i 2018,sykkeltest på litt lavere belastning pga fibromyalgi. Ingen tette årer hverken i hals eller hjerte og aorta. Men fant frekvensavhengig Venstre grenblokk og inkomplett høyre grenblokk på en sykkeltest i 2017.litt høy hvilepuls iblant. Blodtrykk var ok. Jeg blir såå dårlig når disse anfallene kommer,og føler det hemmer min livskvalitet. Føler meg og som en hypokonder som prøver å finne løsninger hele tiden.slitent ledningsnett til hjerte,må en bare leve med alt og føle seg syk? Leter jeg for mye etter løsninger?Redd er jeg ikke lengre,men usikker når det varer lenge og føler jeg er tung i brystet og uggen. Er det mer jeg kan gjøre/sjekke? Er begynt på Novofem for å se om hjertebank bedrerseg,føler kanskje det har dempet litt? Men gyn vil jeg ska prøve Sequidot istedet,men det har jo mindre hormoner...vil da jeg cå mer hjertehopp igjen.

Kvinne 52
Svar

Hei ! Du har ekstraslag og er grundig utredet for dette med Arbeidsekg, CT-cor, ultralyd av hjertet og aorta. Normale funn på alle undersøkelser, med unntak av grenblokkmønster ved belastning i 2018. Du blir påvirket når du får disse anfallene. Du skriver at du har et slitent ledningsnett til hjertet, som nok er en mental oppfatning. Du har rett nok et ledningshinder, men hjertet beholder både frekvens og kontraktilitet til tross for dette. Hadde  det vært slik at du hadde hatt en veldig lav puls, eller får for dårlig pumpekraft, så vil man ha vurdert en pacemaker hos deg. Det har man ikke gjort jeg legger til grunn at du har et velfungerende hjerte. Du har også fibromyalgi, og det kan jo gi deg en sykdomsfølelse. Du er nok ingen hypokonder om det er slik at du forsøker å finne løsninger på dine helseutfordringer, men i denne søken kan det være at du ser for deg sykdommer og feil du ikke har. Dersom det er slik at du opplever dette mer den siste tiden, så kan det være verdt å få utført et 24 timers EKG. Utredningene du viser til er gjort i 2016, 2017 og 2018, så ut fra dine symptomer hadde jeg bedt om en ny vurdering av hjerterytmen din. Hva gjelder den hormonelle behandlingen  du beskriver, så tror jeg at ingen kan si hvordan du vil få det ved et slikt bytte av medikamenter, så det er noe du kan forsøke for så å vurdere effekten av dette.