Ekstraslag

Spørsmål

Spørsmål om ekstraslag på hjertet. Jeg har ekstraslag på hjertet, merket dette først for mange år siden, og tenkte egentlig ikke noe over det, da det ikke var så ofte, helt til en kveld for ca 4 år siden hvor jeg var helt avslappet og så begynte ekstraslagene veldig hyppig, det kom hvert andre slag og kjente det opp i halsen. og varte noen timer. Jeg dro til legen noen dager senere og nevnte dette, og fikk henvisning til hjertespesialist. Jeg fikk da 24 timers ekg, og når jeg kom tilbake til hjertelegen så sa han at det var riktig at jeg har ekstrasystoler , han tok også ultralyd av hjerte og noe opp mot halsen. Prøvde også sykkeltest, men jeg ble så tungpustet at vi tok ikke den fullt ut. Fikk beskjed om at det ikke var noe farlig, men følge med om det skulle bli verre. etter det så har det gått i periodevis. vært fin lenge og ikke merket noe, til og ha dager med mye. Så en dag på jobb så fikk jeg sånn anfall, og da var det ca hvert 4 slag. Ringte hjertelegen og fortalte situasjonen, og han sa at det ikke var farlig i ditt friske hjerte, og han sa at det var VES jeg hadde. Har nå vært fin i lang stund, men har nå de 2 siste dagene, bare kommet på kvelden med ekstraslag. tidligere så kjente jeg de i halsen, men nå merker jeg det hopper over i brystet. Har holdt på ca 5 timer både i går og forrigårs. Det kom etter at jeg spiste hasselnøtter begge dagene. Så jeg lurer på kan man få bare ekstraslag på hjertet av f.eks allergi for nøtter uten å få noen andre symptomer? merkelig at det skjedde rett etter jeg hadde spist nøtter. Det er jo veldig ubehagelig når det står på, hadde nå ikke noe svimmelhetsanfall, men nevner at når jeg hadde det tidligere når jeg kjente det opp i halsen, da kjente jeg litt sånn svimmelhets følelse akkurat når det ble stille mellom slagene. Nevner også att jeg har graves sykdom som jag har hatt i mange år med tilbakeslag, har gått på neo mercazole. Har nå vært fin i stoffskifte i ca 9 måneder. Og vi har ingen hjertesyke i familien.

Kvinne 52
Svar

Ekstraslag er vanlig, men kan være ubehagelig. Du har hatt ekstraslag for fire år siden, hvor du fikk hyppige ekstraslag. Det samme gjetar seg nå. Disse slagene har kommet samtidig med at du har spist Hasselnøtter begge dagene. Du er urolog for at du kan ha allergi mot nøtter. Det er lite trolig at du har noen form for nøtteallergi. Det at noe opptrer samtidig, betyr ikke at det nødvendigvis er en årsakssammenheng mellom hendelsene. Allergi vil kunne gi deg utslett med kløe (urticaria), pustevansker eller diare. Du har hatt Graves Sykdom, og denne kan gi hjerterytmeforstyrrelser. Du har imidlertid blitt behandlet med Neo-Mercazole og har hatt et fint stoffskifte i omlag 9 måneder. Du er også utredet med tanke på dine ekstraslag. Normalt behandler man ikke slike ekstraslag, og de varierer i tid og situasjon. De kan utløses av for eksempel kaffedrikking, alkohol, stress og lite søvn. Dersom man blir urolig og engstelig, så vil dette også kunne gi en økt hyppighet av ekstraslagene. Ekstraslag kan oppfattes som svært ubehagelige, og man merker dem ekstra godt for eksempel når man ligger i ro og slapper av. Du har hatt slike ekstraslag tidligere, og de har begrenset seg selv. Jeg er derfor enig med hjertelegen din at du bør se det hele litt an, men dersom de tiltar i hyppighet og gir deg symptomer, så kan man vurdere å henvise deg for ny utredning.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-