Ekstraslag

Spørsmål

Hei. For tre år siden begynte jeg å plages med ekstraslag på hjertet. Jeg har tatt flere ekg på legekontoret samt hele tre ganger gått med 24 timers holter registereing uten at de har funnet noe galt. Jeg har også tatt ultralyd av hjertet. De gangene jeg har gått med registering eller den gangen jeg tok ultralyd hadde jeg ikke disse ekstraslag. De kommer nemlig i perioder. Som f.eks nå - nå har de vært intense i tre dager. Jeg har dog slanket meg og gått ned noen kilo. Vært i ketose. Stress for kroppen? Jeg blir ikke lett engstelig/angst eller nerver. Har lest ganske mye om ekstrasystoler og skjønner at det stort sett er ufarlig. Jeg bare skjønner ikke hvorfor det plutselig oppstår og opptrer så intens. En gang etter en hard økt med tunge løft ifb flytting, fikk jeg masse ekstraslag etter hverandre og segnet om på gulvet. Jeg kom meg raskt / noen sekunder etter men det var svært ubehagelig. Min fastlege har beskrevet hendelsen som ufarlig for meg. Men jeg kan ikke skjønne at det skal være normalt å ha det slik. Mineekstraslag merkes ikke best når jeg er i ro men når jeg har f.eks reist meg og gått for så å sette meg igjen - når pulsen er på vei ned kommer de. Om jeg ligger helt avslappet og stille er de sjeldent tilstede. Kan jeg ha mye adrenalin i kroppen som påvirker i.o.m det er hver gang pulsen øker litt at de kommer? Jeg kjenner de ikke om jeg går turer/fysisk aktivitet. Ofte kommer de tett på hverandre og jeg kan kjenne meg litt ør/tung pust men dette er jeg usikker på om egen min egen psyke. Ofte er det opp til 5 stk i minuttet- så kan det gjerne være en pause på 15 min...I enkelte perioder kjenner jeg ingenting som sagt. Nå hadde jeg gått to måneder uten å kjenne noe før de plutselig kom. Jeg hverken røyker, drikker alkohol eller kaffe. Mine ekstraslag er slik at det dunket som kommer etterfulgt av den lille pausen Ikke er særlig hardt. Altså det er pausen som er ubehagelig...Jeg er overvektig og har MS derfor svært inaktiv. Har jeg grunn til å bekymre meg?

Kvinne 34

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei du har MS og blir behandlet Lav Dose Naltreksone (LDN) mot MS. Du er utredet med 24-timers Holter registrering, i tillegg til ultralyd av hjertet. Dette har vært normalt. Du sier ikke hva for ekstrasystoler du har, men felles er at du vil  ha en pause etter et ekstraslag. Denne pausen gjør at hjertet rekker å fylles med mer blod enn ved et vanlig slag. Du vil da kjennes slaget som ekstra kraftig. Noen kan provosere disse ekstraslagene ved aktivitet. Årsaken til ekstrasystoler er at man har muskelceller som overtar for de normale pacemakercellene, og på den måten utløse flere ekstrasystoler etter hverandre. Det var nok det du opplevdei samband med at du løftet tungt i samband med flytting. Om man fra før har et lavt blodtrykk, og får flere raske slag etterhverandre, kan blodtrykket synke, og du vil kunne oppleve at du vil besvime. Naltrexone kan gi rask hjerterytme, selv om det er lite trolig siden du tar en lav dose av Naltrexone. Hjertefrekvensen reguleres både av hormoner  og av nervesystemet. Dermed vil stress kunne være medvirkende faktor, men ikke nødvendigvis fysisk aktivitet. Ved stress får man frisatt en rekke hormoner og andre signalsubstanser, som man ikke får ved fysisk aktivitet. Du er hjerteutredet med Holter og hjerteekko. Det man kunne ha gjort var å gjøre et et Arbeids-EKG for å se hva for hjerterytme du får under aktivitet. Mest sannsynlig vil et slikt arbeids-ekg være normalt, men det kan gi nyttig informasjon om hva som utløser disse løpene av uregelmessige hjerteslag hos deg. Jeg tror du har liten grunn til å bekymre deg ! 

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Martha Lamøy
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-