Blodfortynnende og atrieflimmer

Spørsmål

Nyoppstått rask atrieflimmer. Slo imidlertid om til sinusrytme i det anestesi gav litt propofol. EKG etter omslag viser normofrekvent sinusrytme med HGB-mønster. Har ulcerøs kolitt. Pradaxa gav blødning i tykktarmen. Hvilken alternativ blodfortynner kan brukes?

Mann 78

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei ! Du har nyoppstått atrieflimmer, som slo om til sinusrytme. Deretter har du hatt sinusrytme. Du har ulcerøs colitt og benyttet Pradaxa, men fikk blødning i tarmen. Alternativ til Pradaxa eller såkalte NOAK ,som er de nye antikoagulasjonsmidlene, er Marevan. Marevan kan også gi blødning i tarm, siden du har ulcerøs colitt. Det er imidlertid lettere å reversere marevan enn det er med NOAK. Du skriver at du har ulcerøs colitt, og da må man vurdere aktiviteten til Ulcerøs Colitten sett opp mot hvor aggressivt man skal behandle din atrieflimmer. Dette blir en avveining. Om du ikke har hatt atrieflimmer tidligere, så må man se risiko for at du skal få slag opp mot risiko for alvorloig blødning fra tarm. Albyl har ingen plass i behandlingen av atrieflimmer som beskyttelse mot hjerneslag. Metoprolol vil dempe hjertefrekvensen ved atrieflimmer, og er ofte det første man gir for å behandle atrieflimmer. Jeg ønsker deg lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn