Atrieflimmer og elektrokonvertering

Spørsmål

Har nylig fått påvist atrieflimm. Har ikke hatt noe ubehag. Skal til ultralydundersøkelse av hjertet. Antydet elektrokonvertering. Hvilke erfaringer er gjort med denne metoden? ( Jeg er mann, 82-åring, over 60 kilo, god nyrefunksjon og ellers bra form)

Mann 82
Svar

Hei !

Du har tilfeldig (?) fått påvist atrieflimmer. Du har ikke ubehag. Du skal til ultralydundersøkelse av hjertet, og eventuelt forsøke elektrokonvertering. Ultralydundersøkelse er viktig i forhold til å se om det er noe strukturelt feil på hjertet ditt, som for eksempel utvidet forkammer, klaffefeil eller annet. I og med at du ikke har symptomer, så er det lite trolig at man finner noe hos deg. Jeg regner med at man har tatt stoffskifteprøver av deg. Høyt stoffskifte kan gi atriefimmer. Elektrokonvertering kan være en god metode for å få hjertet tilbake til en såkalt normal hjerterytme, som er sinusrytme. Der forkammerene trekker seg sammen og gir et "push" av blodet ned i hjertekamrene. Om man lykkes å konvertere hjerterytmen , er blant annet avhengig av hvor lenge du har hatt atrieflimmer. det er viktig at du benytter blodfortynnende legemidler, og at du får de nye antikoagulasjonsmidlene, NOAK. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-