Atrieflimmer og badstue

Spørsmål

Hei, kan se ut som ting gikk galt sist(ikke trukket noe fra konto), så je sender spørsmålet mitt igjen. Fikk nylig påvist atrieflimmer, og skal inn til elektrokonvertering rett over påske. Trener en god del(ski og jogging), og har stor glede av å ta badstue(moderat temp.) etter treningsøkt. Intet negativt å lese på nettet, men for sikkerhetsskyld, er det uproblematisk med badstue, selv med atrieflimmer?

Mann 62

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du er 62 år og har fått påvist atrieflimmer. Du skal til elektrokonvertering etter påske. Jeg regner med at du har en regulert atrieflimmer. Fysisk aktivitet kan være positivt om den gjøres uten at du overbelaster deg. Badstue gjør at du setter igang en hel del fysiologiske responser. Kroppens temperaturregulering skjer gjennombåde svette og hvordan blodstrømmen skjer i kroppen din. En overoppheting som badstue utfordrer derfor kroppen din betydelig. Om du har en velregulert atrieflimmer, og ikke har symptomer i det daglige, så kan du under fortsetning av at du har drukket nok væske ( og da ikke alkohol) ta badstue. Det er også mange ulike måter å ta badstue på, slik at du bør gjøre dette med en rimelig tid i badstuen. Blir du  svimmel eller lignende, bør du avstå fra badstuen. Har du en rask hjerterytme og er periodevis svimmel bør du heller ikke utfordre hjertet ditt. Måtehold er en god regel i livet. Også her.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-