Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Xarelto og legemiddelinteraksjoner

Spørsmål

Hei - jeg har periodevis atrieflimmer - siste gang måtte jeg elektrokonvertere. Fikk da resept fra sykehuset på Metoprolol 50 mg. Fikk urolige drømmer av denne medisinen. Dessuten ville ikke kardiolog at Metoprolol skulle brukes sammen med Seroxat. Fikk i stedet Bisoprolol 1,25 mg og i stedet for Seroxat ble det skrevet ut Zoloft 50 mg fra fastlegen. Spørsmålet er: Hvordan virker Zoloft inn på Xarelto og Bisoprolol med tanke på blodfortynnende effekt?

Mann 72

Mann 72
Svar

Hei !

Du benytter Zoloft og spør om hvordan dette påvirker blødningsfaren. Zoloft tilhører gruppen legemidler som heter "SSRI". SSRI-preparater vil kunne øke blødningsrisikoen ved samtidig bruk av Xarelto. Du skal derfor være oppmerksom på eventuelle tegn på dette som blåmerker, neseblod eller andre tegn på blødning. SSRI kan hemme blodplatefunksjonen og dette vil sammen med Zoloft kunne påvirke blodets evne til å koagulere.

Bisoprolol er en betablokker og det er ikke noen interaksjon mellom Xarelto. Det er heller ikke en interaksjon mellom Xarelto og Exforge. Selv om det er en interaksjon, så betyr ikke det at du ikke skal kunne benytte Zoloft sammen med Xarelto, men man skal være mer oppmerksom på eventuelle tegn på blødning. Det er viktig at du benytter Xarelto.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-