Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Xarelto for arterieflimmer

Spørsmål

Hei - jeg tar 1 stk. Xarelto 20 mg daglig for paroxysmal atrieflimmer. Denne kan jo ha bivirkninger som kan virke litt skremmende - tenker da på blødningsfare. Er dette noe du kan gi noen opplysninger om? En ting til - har hatt dette flimmeret i ca 30 år - og kjenner når det oppstår. Fikk først anbefalt medisin i 67-års alder. Er alder viktig her - at Xarelto bør brukes?

Mann 72
Svar

Hei !

Du er 67 år og tar Xarelto 20 mg. Du er 67 år. Du har hatt flimmeret i 30 år. Årsaken til at man vil behandle deg med Xarelto er at du har atrieflimmer. Atrieflimmer øker risiko for hjerneslag. Det er alltid en vurdering av virkninger (blodfortynnende effekt) og bivirkninger (blødning) i forhold til behandling med blodfortynnende medikamenter. Du kan lese mer om dette her.

Hva gjelder atrieflimmer så vil du ha en økt risiko for hjerneslag. Denne risikoen er større og konsekvensene er mer alvorlige enn risikoen er ved bruk av Xarelto. Xarelto blir benyttet av svært mange pasienter og det er svært få som får alvorlige bivirkninger av behandling med Xarelto. Alder er ikke viktig i forhold til om Xarelto skal brukes eller ikke. Det er diagnosen-atrieflimmer som er viktig for indikasjonen for bruk av Xarelto.